Clas Ohlson lanserar smarta nyheter för det uppkopplade hemmet
Hem NYHETER Clas Ohlson lanserar smarta nyheter för det uppkopplade hemmet

Clas Ohlson lanserar smarta nyheter för det uppkopplade hemmet

Publicerat av: Redaktionen

Från och med nu är det ännu enklare att göra hemmet lite smartare.

Clas Ohlson lanserar smarta nyheter för det uppkopplade hemmet 2Med Clas Ohlson Smart Plug kan du enkelt fjärrstyra dina eluttag från en smartphone eller surfplatta genom den helt nya appen Clas Ohlson Home. Allt detta till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Fjärrströmbrytaren Smart Plug kan styra exempelvis lampor, värmefläktar eller varför inte kaffebryggaren. Den har dessutom en inbyggd avancerad timer som enkelt styrs från appen. Med timern kan du exempelvis manuellt lägga in vilka tider ett uttag ska slå till eller från eller lägga in tidsintervall där uttaget slumpmässigt slår till och från för att simulera att någon är hemma. Smart Plug har dessutom en inbyggd nattlampa som enkelt kan tidsstyras med appen

– Ledstjärnan i arbetet med både fjärrströmbrytaren och den nya appen har varit att utveckla en smarta-hem-lösning som är lite mer tillgänglig. Med det menar vi att den ska vara enkel att hantera och den ska vara riktigt prisvärd. Det tycker jag att vi har lyckats med och jag tror att många kunder nu kommer att ta första steget mot att göra sitt hem lite smartare, säger Peter Olsson, kategorichef Multimedia på Clas Ohlson.

Installationen är väldigt enkel och sker direkt i Clas Ohlson Home-appen som finns för både Android och iPhone/iPad. Appen är gratis att ladda ned från Google Play och Apple App Store. Kommunikationen mellan enheterna sker direkt via ditt befintliga WiFi-nätverk, så inga ytterligare enheter behövs för att få lösningen att fungera.

Clas Ohlson Home WiFi Smart Plug finns nu till försäljning i Clas Ohlsons butiker och online i Sverige, Norge, Finland samt Tyskland. Lansering i Storbritannien sker under våren. Priset för en Smart Plug på den svenska marknaden är 299 kronor. Den säljs även i 3-pack för 749 kronor och i 5-pack för 999 kronor.

Relaterade Artiklar