Hem NYHETER Canon avslöjar fler detaljer om EOS R5 – ”kameran hanterar större produktioner på ett bekvämt sätt”

Canon avslöjar fler detaljer om EOS R5 – ”kameran hanterar större produktioner på ett bekvämt sätt”

Publicerat av: Redaktionen

Canon tar ett oväntat steg och avslöjar fler specifikationer för EOS R5 – fullformatskameran som nu är under utveckling och som bygger på det revolutionerande EOS R-systemet.

Canon avslöjar fler detaljer om EOS R5 – ”kameran hanterar större produktioner på ett bekvämt sätt” 3Den omdefinierar själva begreppet kompakt systemkamera och nu bekräftas de fantastiska inspelningsmöjligheterna med EOS R5, med 8k RAW internt upp till 29,97 bilder per sekund och dess lämplighet i avancerade produktionsarbetsflöden.

Som innovativ branschledare breddar Canon alla optiska teknikmöjligheter och EOS R5 innehåller funktioner man bara hittar i avancerade Cinema-kameror till ett betydligt högre pris. EOS R5 har dessutom filminspelningsfunktioner som ingen annan kompakt systemkamera på marknaden kan erbjuda. Kameran är ett direkt svar på användarnas allt större efterfrågan på att både kunna spela in film och ta stillbilder i hög kvalitet – och EOS R5 passar också som huvudkamera i produktioner, eftersom den toppar branschstandarden och uppnår enastående 8k.

I avancerade produktioner som reklaminslag, drama och dokumentärer, är EOS R5 en perfekt partner för till exempel Canons helt nya EOS C300 Mark III – nästa generations modulkamera i Cinema EOS-systemet – som lanseras idag. EOS R5 har fantastiska specifikationer för stillbildsfotografering och den är också perfekt för tagning ”bakom kulisserna”.

Som supportkamera vid filminspelning erbjuder den:

 • 8k RAW – ej beskuren intern inspelning upp till 29,97 bilder per sekund
 • 8k filminspelning – ej beskuren intern inspelning upp till 29,97 b/s i 10-bitars 4:2:2 Canon Log (H.265) eller 10-bitars 4:2:2 HDR PQ (H.265)
 • 4k filminspelning – ej beskuren intern inspelning upp till 119,88 b/s i 10-bitars 4:2:2 Canon Log (H.265) eller 10-bitars 4:2:2 HDR PQ (H.265)
 • 10-bitars 4:2:2 Canon Log eller 10-bitars 4:2:2 HDR PQ-utmatning via HDMI i 4k med 59,94 b/s
 • Dual Pixel AF finns i samtliga filminspelningslägen i alla upplösningar och bildfrekvenser
 • Optisk IBIS i 5 axlar som möjliggör kombination av objektivstabilisering och inbyggd bildstabilisering i kameran (IBIS)
 • Dubbla kortplatser – 1x CFexpress och 1x SD UHS-II

Richard Shepherd, Pro Product Marketing Senior Manager:

”Förra månaden avslöjade vi specifikationer som bekräftade att vi har uppnått det ’omöjliga’ med EOS R5. Idag går vi ett steg längre och visar att vi utmanar marknaden med oslagbar styrka – EOS R5 kan erbjuda filminspelningsmöjligheter som hittills aldrig skådats i någon annan kompakt systemkamera.

”EOS R5 en idealisk huvudkamera för många produktioner, eftersom den kan spela in i filmindustrins standardformat och codec. Men med tanke på sin kompatibilitet med Cinema-arbetsflöden kan den också användas bekvämt för inspelningar av avancerade produktioner.”

Vid två tidigare tillkännagivanden om utvecklingsarbetet hittills (den 13 februari och 13 mars 2020) bekräftade Canon följande specifikationer:

 • 8k- och 4k-lägen kommer att stödja Canons lovordade Dual Pixel CMOS AF
 • EOS R5 stöder avancerad AF för djur, med igenkänning av hundar, katter och fåglar
 • EOS R5 innebär ett nytt steg vad gäller prestanda, med otroliga 12 bilder per sekund via den mekaniska slutaren och 20 bilder per sekund med den elektroniska
 • EOS R5 tar Canons spetsteknik inom bildstabilisering till nästa nivå genom att inkludera Canons nyutvecklade, inbyggda optiska bildstabiliseringssystem – som jobbar i kombination med stabiliseringssystemet för objektivet
 • Att kunna leverera innehållet är lika viktigt som att fotografera och filma. EOS R5 stöder därför automatisk överföring av enhetens bildfiler till molnplattformen image.canon

Relaterade Artiklar