Hem NYHETER Blocket och Rocker lanserar ny betallösning för tryggare bilköp

Blocket och Rocker lanserar ny betallösning för tryggare bilköp

Publicerat av: Redaktionen

Nu blir det ännu enklare att köpa bil på Blocket.

Blocket och Rocker lanserar ny betallösning för tryggare bilköp 3Genom nya tjänsten Blocketbetalning breddar Blocket erbjudandet i samarbete med Rocker som betalpartner. Blocketbetalning innebär en trygg och enkel transaktion mellan privatpersoner vid köp av begagnade varor. Initialt erbjuds tjänsten för bilköp men planen är att fler kategorier ska adderas framöver.

Med Blocketbetalning kan säljare och köpare enkelt och tryggt sköta betalningen av bilar som sålts via Blocket. Säljaren bestämmer till vilket konto som pengarna ska betalas ut till. Köparen får själv välja betalsätt, antingen faktura med betaltid 14 dagar eller delbetalning och säljaren får sina pengar utbetalda vid genomförd affär, tryggt och smidigt direkt till kontot.

Blocketbetalning är en tjänst för transaktioner med större belopp. Köparen kommer att kunna välja mellan flera olika betalsätt samt har möjligheten att dela upp betalningen om hen behöver låna till köpet. Blocketbetalning startas via Blocket och både köpare och säljare identifierar sig med BankID vilket skapar en extra trygghet vid köpet.

Blocketbetalning har utvecklats av Blocket tillsammans med Rocker inom ramen för pågående samarbete om betalningslösningar. Under 2019 utvecklade Blocket och Rocker Blocketpaketet, en tjänst för trygg och säker handel med begagnade varor över hela landet.

– Vi vill göra det ännu enklare att köpa och sälja saker på Blocket, framförallt när det kommer till affärer av större kommersiellt värde. Tillsammans med Rocker har vi utvecklat en tjänst som ökar tryggheten för våra kunder och som gör det smidigare för säljare och köpare att mötas och handla tryggt av varandra, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket.

Tjänsten är tillgänglig för alla som köper och säljer bil för mellan 10 000 kr och 100 000 kr. Framöver kommer Blocketbetalning även inkludera högre belopp samt fler kategorier.

Blocketbetalning – så funkar det:

  • Både köpare och säljare identifierar sig med BankID
  • Välj hur du vill betala – kostnadsfri faktura eller delbetalning
  • Säljaren får pengar direkt till sitt konto

Relaterade Artiklar