Betalmetoderna i samhället ökar
Hem GAMINGE-SPORTIGAMING Betalmetoderna i samhället ökar

Betalmetoderna i samhället ökar

Publicerat av: Redaktionen

För framförallt privatpersoner ökar betalmetoderna snabbt. Det har blivit en lukrativ affär att erbjuda säkra, snabba och billiga betalmetoder. Är det en potentiellt bra affär så är konkurrensen stenhård. Det var inte många år sedan som kontanter var det vanligaste betalmedlet. Idag är det långt ifrån alla butiker som ens tar emot kontanter och nya betalsätt ökar.

Rånen mot butiker, banker och värdetransporter skyndade på utvecklingen av alternativa då man ville minska hanteringen av stöldbegärliga kontanter i samhället. Ganska snart blev det svårt att sätta in och handla för kontanter om privatperson, man fick redovisa varifrån pengarna kom och många kände sig anklagade när de försökte.

Här presenterar vi några starka kandidater på frammarsch:

Swish – betalmedlet för alla

Än så länge är Swish den betalmetod som så gott som alla har som sitt första betalmedel efter kortbetalning. Det startade som ett sätt för privatpersoner att kunna betala sin emellan utan att man behöver lämna ut sina kontouppgifter, det enda som behövs är mobilnumret till mottagaren och att man har laddat ner appen och har aktiverat Bank-ID.

Snart kom en företagsversion där många småföretag erbjöd sina kunder att betala med Swish, ofta på mässor, marknader och föreningsaktiviteter. Idag har betalmetoden vuxit till att bli vanligt på alla typer av butiker och numer även förekommer på myndigheter och statliga Svenska Spel.

Trustly, en betalmetod som växer för näthandel

När det handlar om näthandel är en av de betalmetoderna som växer snabbast Trustly. Det är en FinTech- tjänst som är vanligt på casino med och utan licens, mindre hotell och andra turistställen där man bokar på nätet och betalar i förväg. Vill du veta mer kan du klicka här för spelbolag utan licens som använder sig av trustly som betalmedel.

Anledningen till att det är en betrodd betalväg är att pengarna ligger kvar hos Trustly tills köp eller besöket är bekräftat. På så sätt kan kunden känna sig trygg med att de får det som de köpt och säljaren vet att det finns pengar. Dessutom måste företaget som använder sig av Trustly ha gott rykte om sig och inte ha återkommande, allvarliga anmärkningar för att få fortsätta erbjuda kunderna detta betalsätt.

Kommer Bitcoin och andra kryptovalutor vara framtidens betalmedel?

Det är nog ganska riskfritt att påstå att Bitcoin och andra kryptovalutor delar befolkningen i tre delar, en som redan har börjat handla med det och som ser det som en investering som vilken annan värdehandling som helst. Den andra delen är de som inte än riktigt förstår vad det är, hur det fungerar och därmed skeptiskt rynkar på nästan och inte har investerat. Den tredje delen är helt klart minst i antal, men det är de som redan idag använder kryptovaluta. Främst som investering, men även som betalmedel vid främst näthandel.

Det återstår att se om kryptovalutor kommer att bli var mans valuta eller inte, men att den är här för att stanna på ett eller annat vis kan vi vara säkra på. För att riktigt få fäste behöver den erkännas som en giltig fiatvaluta, vilket i vissa stater skulle kunna kräva lagändringar

Relaterade Artiklar