Hem NYHETER Apple HomeKit blir tillgänglig för Arlo Ultra

Apple HomeKit blir tillgänglig för Arlo Ultra

Publicerat av: Redaktionen

Användare av Arlo Ultra kan nu utnyttja HomeKit automations, som tillåter kompatibla enheter att interagera med varandra.

Apple HomeKit blir tillgänglig för Arlo Ultra 3Arlo Technologies, Inc., det ledande varumärket för IP-kameror, meddelar idag att HomeKit, Apples plattform för smarta hem, nu blir kompatibel för Arlos flaggskeppsmodell Arlo Ultra, som kopplas till basstationen VMB5000. Även om Arlos användare redan nu kan kontrollera sina Ultra-kameror via Arlo-appen så kommer HomeKit göra användandet ännu smidigare för iPhone- och iPad-användare.

Med hjälp av Apple Home-appen och röstkommandon via Siri kommer iOS-användare få åtkomst till vissa funktioner hos sina Ultra-kameror i HomeKits ekosystem. Dessutom är nu en kostnadsfri automatisk firmware-uppdatering tillgänglig för både nya och befintliga Ultra-användare.

“Vi är glada över att utvidga våra HomeKit-kompatibla alternativ till vår branschledande kamera Arlo Ultra, eftersom vi vet att det varit väldigt uppskattat hos användare av våra tidigare trådlösa övervakningssystem, sa Tejas Shah, SVP Product och CIO.“ Nu är Arlos serie trådlösa kameralösningar helt kompatibla med HomeKit, vilket gör det enkelt för användare att med röstkommandon hantera sina kameror.”

HomeKit tillåter användare att kontrollera sina smarta hem-produkter bekvämt och säkert via Apple Home-appen och Siri på iPhone, iPad, Apple Watch och Mac. Alla Arlo Ultra vars kameror är kopplade till basstationen VMB5000 kan nu få notifikationer till Apple Home-appen när rörelse upptäcks av säkerhetskameran. iOS-användarna kan dessutom dra nytta av Siri för att snabbt aktivera en liveström i HD på sin iPhone eller iPad. Arlo Ultra-användare kan med HomeKit ställa in s k trigger automations för att styra andra enheter för smarta hem som är kompatibla med Homekit, exempelvis för att utlösa HomeKit-aktiverade lampor så att de går igång när rörelse upptäcks av en Arlo Ultra-kamera.

Arlo Ultra har en videokvalitet i 4K HDR med mörkerseende i färg, trådlös setup, vidvinkel i 180 grader, en integrerad strålkastare och tvåvägsljud med avancerad brusreducering.  Priset börjar på 5 490 SEK för kamerasystemet med en kamera och då ingår ett årsabonnemang på Arlo Smart Premier, Arlos AI och datorseende som levererar 30-dagars löpande molnlagrade inspelningar och personligt anpassad identifiering av personer, fordon, paketleveranser med mera.

Arlo Ultra finns tillgänglig hos välsorterade återförsäljare i butik och online.

Relaterade Artiklar