Hem NYHETER Altivar Process från Schneider Electric uppmärksammad som en effektiv lösning av Solar Impulse

Altivar Process från Schneider Electric uppmärksammad som en effektiv lösning av Solar Impulse

Publicerat av: Redaktionen

Schneider Electric, som är ledande inom digital transformation, energihantering och automation, har tilldelats Solar Impulse Foundation märkning Efficent Solution för två Altivar frekvensomriktare:

Altivar Process från Schneider Electric uppmärksammad som en effektiv lösning av Solar Impulse 2

Altivar Process från Schneider Electric uppmärksammad som en effektiv lösning av Solar Impulse

Altivar 600 – sortimentet av frekvensomriktare som är särskilt lämpade för pump- och fläktapplikationer för VA-applikationer (vatten och avlopp) och processindustrier.

Altivar 312 Solar – drivenheter för pumpar som drivs av solceller.

Utmärkelsen Solar Impulse Efficient Solution intygar att en produkt, tjänst eller process bidrar till cirkulär ekonomi och till att skapa jobb, samt reducerar utsläpp inom områdena vatten, energi, tillverkning, mobilitet, industri eller jordbruk. Samtliga lösningar som får utmärkelsen blir en del av Solar Impulse Foundations program 1000 Solutions, vars mål är att uppmuntra fler till att sätta högre klimatmål och att snabba på storskaliga implementeringar av dessa lösningar. Detta erkännande är ytterligare ett bevis på Schneider Electrics engagemang för hållbara lösningar.

De två enheterna valdes till Efficient Solution efter en noggrann bedömning av ett team av externa oberoende experter:

  • Altivar 600 har utformats med hänsyn till energi- och kapitalförvaltningsstöd och förbättrad övergripande prestanda för industri- och energiprocesser. I synnerhet bidrar lösningen till upp till 25 procent energibesparingar, när det gäller energiförbrukning, och möjliggör upp till 50 procent mer optimerad energiförbrukning jämfört med en applikation utan enheter.
  • Altivar 312 Solar innebär investeringar i CapEx, det vill säga hårdvaror som solpaneler, drivenheter och vattenpumpar. Det innebär samtidigt mycket låga driftskostnader, tack vare obefintliga bränslekostnader och lågt underhåll, jämfört med det vanliga alternativet med diesel för kraftproduktion som driver pumparna. Sådana hållbara investeringar stöds ofta av icke-statliga organisationer i utvecklingsländer.

Driv hållbarhet och lönsamhet med Altivar

Energiförbrukningen har både en miljömässig och ekonomisk påverkan. Altivar 600-serien, med fokus på vätskehantering och energibesparingar, är idealisk att använda där pumpar, fläktar eller kompressorer finns, såsom vatten- och avloppsvattenanläggningar, olje- och gasanläggningar eller byggnader. Altivar 312 Solar är en enhet som är enkel att ansluta och dessutom dedikerad för miljön samt fungerar med ett brett utbud av pumpar och solpaneler till en mycket låg underhållskostnad under produktens livscykel.

– Altivar 600s serviceinriktade koncept uppfyller de flesta behov inom processindustrin och verktyg när det gäller utrustningens effektivitet och totala ägandekostnader (TCO). Genom att minska underhållskostnaderna, stödja energihantering, kapitalförvaltning och den totala prestandan för en process kan slutanvändare förbättra sin energieffektivitet med mer än 40 procent genom inbyggd tjänstekontroll. Det är den perfekta lösningen för kunder som letar efter ökade OpEx-besparingar i den nya normalen. ATV312 Solar är en miljövänlig, ekonomisk och flexibel lösning som kan underlätta leverans av dricksvatten till personer med begränsad eller ingen tillgång till ett elnät till en mycket lägre kostnad än befintliga lösningar, säger Henry KIM, marknadschef på Drives på Schneider Electric.

Nyligen tilldelade Solar Impulse Foundation Schneider Electric en utmärkelse för EcoStruxure Microgrid Advisor och NEO Network-lösningar och erkände Schneider Electrics åtagande att integrera de 17 hållbara utvecklingsmål som FN definierat i sina lösningar.

Relaterade Artiklar