Airbnb utökar med nya tjänster – 1 miljard gäster till 2028
Hem NYHETER Airbnb utökar med nya tjänster – 1 miljard gäster till 2028

Airbnb utökar med nya tjänster – 1 miljard gäster till 2028

Publicerat av: Redaktionen

Fyra nya boendekategorier, två nya kvalitetsstandarder, boenden för varje tillfälle och lansering av ett helt nytt medlemsprogram utgör de stora dragen i den strategi som idag presenteras av Airbnb, i San Francisco.

Airbnb utökar med nya tjänster – 1 miljard gäster till 2028 2Satsningarna ska hjälpa Airbnb att nå en miljard gäster per år vid 2028.

Airbnb presenterar idag en ny strategi för sin Home-verksamhet med målet att kunna erbjuda personliga och autentiska reseupplevelser till ännu fler resenärer.

Strategin inkluderar följande satsningar:

  •  Fyra nya boendekategorier – Vacation Home, Unique, B&B och Boutiques (utöver de existerande valen; Hela stället, Eget rum, Del av rum)
  •  Två nya kvalitetsstandarder – Airbnb Plus (kvalitetskontrollerade boenden) och Beyond by Airbnb (en skräddarsydd resa inkl. boende, upplevelser, transport etc.)
  •  Ett boende för varje tillfälle – Airbnb Collections är en samling boenden som passar olika tillfällen (för familjen, bröllopet, kompisresan, middagsbjudningen etc.)
  •  Uppdaterat superhostprogram och helt nytt medlemsprogram – Värdar som rankas högt kommer få fler fördelar och gäster kommer ha möjlighet att gå med i ett helt nytt medlemsprogram som lanseras senare i år

För tio år sedan blåste Airbnb-medgrundarna Brian Chesky och Joe Gebbia upp tre luftmadrasser i sin lägenhet i San Francisco. De grundlade då vad som nu har blivit ett globalt fenomen i resebranschen. Airbnb är idag en av världens största digitala marknadsplatser för boende med fler än 4,5 miljoner boenden i 81 000 städer. Under de senaste tio åren har Airbnb-värdar tjänat mer än 41 miljarder USD (ca 332 miljarder kronor) och Airbnb-gäster har checkat in på ett boende hos Airbnb mer än 300 miljoner gånger.

–       För tio år sedan kunde vi aldrig ha drömt om vad Airbnb skulle bli. Många tyckte att vår idé om att främlingar skulle bo i varandras hem var fullkomligt galen. Men idag gör miljontals människor just det, varje natt. Nu vill vi ta det ännu längre, genom att stödja och expandera vår community ska vi se till så att det om tio år är en miljard människor som varje år får uppleva magiska resor med Airbnb, säger Airbnbs medgrundare, VD och Head of Community, Brian Chesky.

Nedan sammanfattas de fyra nya satsningarna:

Nya boendetyper – inte bara hela bostaden, eget rum eller del av rum
Från och med idag gör Airbnb det möjligt för värdar att kategorisera sina boenden på en detaljnivå som aldrig tidigare gjorts inom resebranschen. Airbnbs värd-community är bred och varierad med fler än 4,5 miljoner platser att på bo på runt om i världen. Genom åren har boendena på plattformen blivit mer och mer varierade, idag kan du bo i allt från trädkojor till rena boutiquehotell. Men sökfunktionen på plattformen har inte hängt med och idag kan du endast välja mellan tre olika boendetyper – Hela stället, Eget rum, Del av rum. Något som gör det svårt för värdar att sticka ut och där gäster inte alltid hittar vad de letar efter.

För att råda bot på detta adderar Airbnb nu fyra nya boendealternativ i sökfunktionen – Vacation Home, Unique Space, B&B och Boutique. Detta ger ett större urval för gäster, bättre översyn av tillgängliga boendealternativ och större möjlighet för värdar att visa upp vad som är unikt med dem och deras boende och därigenom bättre kunna matchas med gästernas preferenser.

Alla boendekategorier kommer att lanseras för gäster till sommaren.

Airbnb Collections
Airbnb var från början huvudsakligen för solo-resenärer, men med åren har miljoner människor använt plattformen för en rad olika typer av resor, allt från familjer som behöver extra utrymme för att laga mat, till äventyrare som vill hitta ett boende utanför de vanliga turiststråken. För att möta behovet hos en så pass varierad grupp av resenärer lanseras nu Airbnb Collections – perfekta boenden för varje tillfälle. Till en början lanseras idag kategorierna Airbnb for Family och Airbnb for Work. Senare i år lanseras Collections för sociala tillställningar, ”Social stays”, och kommer innefatta t.ex. bröllop, bröllopsresor, gruppresor och middagsbjudningar.

Nya kvalitetsstandarder

Airbnb Plus
I syfte att göra Airbnb tilltalande för ännu fler och för att lyfta värdar som gör det där lilla extra för sina gäster lanseras idag en ny kategori av boenden på Airbnb. Boenden som har blivit kontrollerade på plats för sin kvalitet och komfort. Vid starten kommer det finnas två tusen boenden i tretton olika städer att boka i den nya standarden. Airbnb Plus är för gäster som letar efter vackra hem, fantastiska värdar och lugn och ro. Airbnb Plus-boenden har blivit inspekterade och verifierade av en inspektör på plats mot fler än hundra punkter. Allt från renlighet, komfort och design. Airbnb Plus-värdar kan dra fördel av bästa möjliga exponering, tjänster i hemmet som inredningskonsultation och fotograf samt extra support.

Luxury
Som en följd av förra årets förvärv av sajten Luxury Retreats, sätter Airbnb idag en ny standard inom resor – Beyond by Airbnb. Det nya erbjudandet som lanseras till våren erbjuder skräddarsydda resor i världsklass, inklusive några av världens finaste hem, utvalda upplevelser och enastående gästfrihet.

Investeringar i Airbnb-communityn
Värdar och gäster är kärnan av Airbnb. Genom Superhost-programmet, som nu rymmer 400 000 värdar från hela värden, uppmärksammar Airbnb redan sina bästa värdar. Idag presenteras en utökning av programmet med 14 nya och uppgraderade fördelar inklusive bättre exponering, skräddarsydda länkar och exklusiva fördelar med smarta hem-produkter.

Senare i år kommer Airbnb också lyfta dess bästa gäster med ett nytt medlemsprogram som erbjuder fördelar under hela resan. Superguest kommer först att lanseras till 10 000 gäster som ett test i sommar innan det blir tillgängligt för alla Airbnbs gäster innan slutet av året.

Relaterade Artiklar