Hem NYHETER Ahlsell automatiserar fakturahanteringen med Medius

Ahlsell automatiserar fakturahanteringen med Medius

Publicerat av: Redaktionen

Ahlsell har valt Medius AP Automation (MediusFlow) för att digitalisera, effektivisera och automatisera hanteringen av de ca 1,5 miljoner leverantörsfakturor som koncernen tar emot varje år.

Ahlsell automatiserar fakturahanteringen med Medius 2

Per Åkerberg, VD på Medius

Med hjälp av Medius fakturahanteringssystem kommer Ahlsell att kunna centralisera hanteringen av leverantörsfakturor och därmed få ökad kontroll och förbättrad rapportering för hela koncernen. Ahlsell har ett stort antal inköpare som granskar och godkänner leverantörsfakturor. Det är därför viktigt att fakturahanteringslösningen är lätt att använda för alla som är delaktiga i processen.

Ahlsell verkar inom bygg och anläggningsbranschen och erbjuder professionella användare ett brett utbud av produkter och tjänster. Koncernen har 5700 medarbetare och 240 butiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Estland.

”Vi valde Medius tack vare lösningens omfattande rapporteringsfunktionalitet som hjälper oss att både få bättre insyn i processen och finansiell kontroll”, säger Erik Andersson, Head of Business Support på Ahlsell. ”Vi kommer nu att ha full koll på fakturaflöden i hela koncernen och kan till och med jämföra olika divisioners processeffektivitet mot varandra. I Medius har vi funnit en partner som kan agera bollplank och hjälpa oss att förbättra våra processer kontinuerligt.”

”Vi är stolta och glada att välkomna Ahlsell som ny kund hos Medius”, säger Per Åkerberg, VD på Medius. ”Vår fakturahanteringslösning är byggd för att hantera stora mängder fakturor, användare i olika länder och komplex fakturamatchning så vi är övertygande om att Ahlsell kommer att se stora effektivitetsvinster inom kort.”

Relaterade Artiklar