Hem NYHETER Acronis blir Atlético Madrids officiella cyberskyddspartner

Acronis blir Atlético Madrids officiella cyberskyddspartner

Publicerat av: Redaktionen

Acronis, en global ledare inom cyberskydd, tillkännager idag ett nytt partnerskap med Atlético Madrid – en av de mest framstående fotbollsklubbarna inte bara i Spanien utan globalt, med tio LaLiga-titlar, tio King Cups, åtta internationella troféer och just nu rankad på andra plats av UEFA.

Acronis blir Atlético Madrids officiella cyberskyddspartner 3Som lagets officiella cyberskyddspartner, kommer Acronis att förse laget med ett flertal tjänster och lösningar som förhindrar dataförlust och skyddar känsliga data med bland annat Acronis Backup, Katastrofåterställning samt Filsynkronisering och Fildelning. Skyddet kommer att täcka hundratals arbetsstationer, servrar och molnlagringsplatser.

– Sport generellt, och särskilt fotboll, har under flera år varit beroende av tekniska lösningar. Klubbarna ser till att upplevelsen i arenan även innefattar uppkoppling, och respekterar alltid sportens ledande roll. Vi har en ny arena där sensorer och datagenerering är viktiga hörnpelare i vår förändringresa. Acronis hjälper oss genom att se till att vår data skyddas från yttre hot, säger René Abril, Technology and Digital Development Director på Atlético de Madrid.

Acronis lösningar baseras på cyberskyddets fem vektorer som är säkerhet, tillgänglighet, integritet, autenticitet och dataskydd. Lösningar som bygger på denna filosofi ger organisationer både säkerhet och enkel åtkomst av sina data samt garanterar att data inte manipuleras.

Lösningen som Atlético Madrid kommer att använda är Acronis Cyber Protect Cloud som innehåller backup och återställning, skydd mot farlig kod samt säkerhet och hantering från en enda konsol.

– När du har flera enskilda lösningar för olika typer av hot, även om lösningarna var för sig är kraftfulla, så blir de tillsammans ett lapptäcke av skyddsverktyg. Detta leder till luckor i organisationens försvar som kan utnyttjas av obehöriga. Acronis enkla, integrerade struktur eliminerar dessa luckor och gör det dessutom ännu enklare att skydda data eftersom allt kan skötas från ett och samma ställe, säger Alessandro Perotti, Channel Sales Manager på Acronis.

Utöver cyberskyddslösningarna kommer Acronis även att arbeta med Atlético Madrid på gemensamma projekt.

– Data är avgörande för alla moderna idrottslag. Vi är stolta över att få chansen att inte bara skydda Atlético Madrids data, utan också hjälpa dem att analysera den, fortsätter Alessandro Perotti.

Partnerskapet tillkännagavs formellt via ett virtuellt evenemang. Där uttryckte Acronis sitt stöd för laget under den pågående covid-19-pandemin.

Relaterade Artiklar