Hem E-HANDEL Abicart erbjuder gratis webshopar till utsatta företag

Abicart erbjuder gratis webshopar till utsatta företag

Publicerat av: Redaktionen

För att stötta den hårt drabbade fysiska handeln och företagare erbjuder nu Sveriges största e-handelsplattform Abicart alla en gratis webshop i 90 dagar.

Abicart erbjuder gratis webshopar till utsatta företag 3– Vi märker en kraftigt ökad efterfrågan just nu och hoppas att detta initiativ kan vara en hjälp på vägen för de som nu påverkas hårt av Coronaviruset, säger Ida Wikman, marknadschef på Abicart.

Med över 3 800 aktiva webshopar är Abicart idag landets största e-handelsleverantör för både stora företag och mindre verksamheter som säljer produkter online. Stora delar av den fysiska handeln har drastiskt tappat intäkter till följd av Covid-19 – och nu väljer Abicart att erbjuda alla möjligheten till en gratis webshop under tre månader.

– Vi vill stötta och finnas där för handeln och de människor som driver sin egen verksamhet. Vi är övertygade om att våra tjänster kan hjälpa alla som nu befinner sig i ett svårt läge genom att tillgängliggöra deras produkter och tjänster ännu mer. Det är enkelt att komma igång och man ges möjlighet till att snabbt sälja sina varor online från dag ett, säger Ida.

Genom Abicarts tjänster anpassas en webshop utefter behov och till en befintlig hemsida, eller till en helt ny.

Kraftigt ökad efterfrågan

Andelen företag som skiftar fokus till e-handel har under den senaste tiden ökat. Bara sedan februari i år har andelen startade webshopar hos Abicart ökat med flera hundra, samtidigt som kunderna ökat sin omsättning.

– När vi jämför våra kunders omsättning för första kvartalet i år med motsvarande period 2019 ser vi en ökning på hela 5,4 procent. Vi har alla typer av kunder, från mindre nystartade bolag till riktigt stora. Det finns webshopar hos oss som just startat sin verksamhet och de som säljer för mer än 100 miljoner per år, säger Ida.

Relaterade Artiklar