20-åriga Handelsstudenter bygger online-spel för att utbilda
Hem GAMING 20-åriga Handelsstudenter bygger online-spel för att utbilda

20-åriga Handelsstudenter bygger online-spel för att utbilda

Publicerat av: Redaktionen

Fyra unga Handelsstudenter lanserar nu greentech-bolaget HempBased som bygger ett online-spel för att utöka kunskapen och intresset för den klimatsmarta cannabisplantan hampa.

Bolaget grundades i början av 2022 och får nu investering från entreprenören och affärsängeln Filip Stamenkovic.

– Kapitalet används till att utveckla vårt online-spel där spelare genom en NFT (A Non-Fungible Token)-lösning kan bidra till att odla hampa och på så sätt absorbera koldioxid i världen. Det många inte vet om hampa är att plantan per hektar absorberar lika mycket koldioxid som en ung och frisk skog. Dessutom är det ett fantastiskt komplement till kött och fisk för att få i sig protein och omega-3 och kan till och med användas för att skapa batterier. Det vill vi utbilda både politiker och medborgare om, säger Aleksandar Desnica, medgrundare på HempBased.

HempBased har idag två affärsben. Det ena riktar sig mot spelare som vill delta i online-spelet HempVerse. För att börja spela behöver man köpa en HempBased NFT och alla intäkter går till bolagets hampaodling i Kroatien.

Spelare tävlar sedan för att hamna på spelets topplista, och ju högre ranking du har desto större avkastning får du av bolagets hampaförsäljning, samtidigt som du gör nytta för planeten.

Det andra affärsbenet riktar sig mot företag som kan handla så kallade seed NFTs. Intäkterna används sedan för att plantera hampa. Alla företag som äger seed NFTs klimatkompenserar därmed sina koldioxidutsläpp och kan på så sätt bli klimatpositiva.

Bolaget är grundat av Aleksandar Desnica, Mateo Murra, Younes Seffar och Nima Lack som kommer från fyra olika världsdelar (Europa, Afrika, Mellanöstern och Latinamerika) och som genom Handelshögskolan i Stockholm möttes och grundade HempBased. Bolaget utgår från Stockholm och har idag 12 anställda.

Relaterade Artiklar