Hem NYHETER ​Motorola tar åter plats hos Ingram Micro och utmanar marknaden

​Motorola tar åter plats hos Ingram Micro och utmanar marknaden

Publicerat av: Redaktionen

För fem år sedan köpte Lenovo Motorola Mobility, som då ägdes av Google, och någonting hände med varumärket.

​Motorola tar åter plats hos Ingram Micro och utmanar marknaden 3I Lenovos ägo har Motorola Mobility vuxit till att bli nummer ett i många länder i Latinamerika, gått från 0 till 10% marknadsandel i USA och från att gå med förlust till att förra året gå med vinst för första gången på länge.

Kanske är det erfarenheten från IT-marknaden där Lenovo tidigare gjort en liknande resa från väldigt små på marknaden till att nu vara störst i världen på PC med 24,6% marknadsandel. Det är i alla fall möjligheten att kunna erbjuda ett komplett sortiment som Oscar Fernandez Thunström, General Manager för Motorola Mobility i Norden, tror blir en avgörande framgångsfaktor i framtiden.

“Lenovo kan som en av få leverantörer i Norden erbjuda en helhetslösning med PC, tablet, mobiltelefoni och datacenter. Vi har idag ca 300 anställda som har vana och erfarenhet av att sälja PC till såväl företag, myndigheter och kommun som till återförsäljare och e-handlare.”

När nu Motorola Mobility åter valt Ingram Micro som distributör för mobiltelefoner vägde det självklart in att man redan har ett etablerat partnerskap på IT-sidan genom Lenovo.

“Ingram Micro har med sin bredd och erfarenhet förmågan att verkligen sälja ett komplett sortiment från Lenovo. De har en stor räckvidd inom såväl E-tail, Retail och framför allt företagsmarknaden.”

Motorola sägs vara det märke som skapade mobilkommunikationsbranschen och som faktiskt gjorde det första mobila telefonsamtalet möjligt. Dock har de aldrig tidigare haft ett säte i Europa utan affärerna har bedrivits på distans, tills nu när de ägs av Lenovo och har en lokal organistation på plats is Sverige och Norden. Huvudkontoret ligger fortsatt i Chicago men man har en närvaro som är starkare än någonsin i Europa.

Under de första åren sedan köpet har Motorola Mobility vuxit organiskt men när nu siffrorna visar grönt har de planer på investeringar som snabbare skall öka tillväxten.

Man siktar på att ha en betydligt större marknadsandel inom de närmaste 2-3 åren. Med det rådande marknadsklimatet ser man öppningar hos operatörer och företagsmarknaden och man siktar på såväl mindre som större företag, myndigheter och kommuner.

“Vi kan med våra modeller erbjuda marknaden mobiltelefoner med riktigt bra specifikationer till ett rimligt pris samt återkommande säkerhetsuppdateringar. Det finns en trend i Norden där priserna på telefoner bara har stuckit uppåt och det har blivit en norm att de får kosta mer och mer. Vi vill utmana det emotionella köpet och få företag att bli mer rationella i sitt köp utan att kompromissa på kvalitet eller funktionalitet”, säger Oscar.

Motorolas ambition att utmana det emotionella köpet är något man har med i kommunikationen, vid sidan av den självklara produktinformationen, i det nära samarbete som man håller på att bygga upp med Ingram Micros säljare inom mobilitet.

“Att vi åter får Motorolas mobiltelefoner i vårt sortiment kompletterar vår portfölj. Det passar in i vår strategi att ha ett utbud av mobiltelefoner i olika prisklasser och dessutom kan vi med Lenovo erbjuda hela spektrat av hårdvara från en och samma leverantör”, säger Per Andersson, Produktchef på Ingram Micro.

Motorola lanserar just idag inte mindre än tre nya modeller som du kan läsa mer om nedan. Är du återförsäljare lägger du lättast din order i vår webshop och är du inte ännu återförsäljare ansöker du om det på denna sida.

Moto E6 Play

Gå direkt till favoritapparna och underhållningen med fingeravtrycksläsare och ansiktsigenkänning. Få plats med tonvis av bilder, låtar och videor. Se mer och skrolla mindre på en 5.5” Max Vision HD+ display. Missa inte ett ögonblick med den snabbfokuserande kameran, och ta underbara porträtt med selfiekameran. Allt det här i en elegant, kompakt design som går att använda med bara en hand. Möt nya moto e6 play.

Egenskaper:

 • Fingeravtrycksläsare och ansiktsigenkänning
 • 32 GB inbyggd lagring
 • 5.5” Max Vision HD+ display
 • Snabbfokuserande kamera på 13 MP
 • Snygg design, kompakt känsla
 • 3000 mAh-batteri som räcker länge

Moto G8 Plus

Med ett klassledande Quad Pixel kamerasystem och 48 MP sensor1 får du 4x högre ljuskänslighet för skarpare bilder, actionfilmer och selfies i alla ljusförhållanden. moto g8 plus. Redo för allt.

Egenskaper:

 • 48 MP kamerasensor och Night Vision
 • Actionkamera med utravidvinkel
 • 25 MP selfiekamera
 • 6.3” Max Vision-display och Dolby® stereohögtalare
 • 40 timmars batteritid och TurboPower™-laddning
 • Ultrasnabb prestanda

Motorola One Macro

Möt nya motorola one macro och dess nya AI kamerasystem. Kom 5x närmare och få med även de minsta detaljerna med den dedikerade Macro Vision-kameran. Och du missar aldrig en bild, tack vare huvudkamerans blixtsnabba laserfokus.

Egenskaper:

 • AI-kamerasystem med laserfokus
 • Dedikerad Macro Vision-kamera
 • Snabb, energieffektiv processor
 • 2 dagars batteritid med 4000 mAh
 • 6.2” Max Vision HD+ display
 • 4 GB RAM och 64 GB internminne

Relaterade Artiklar