Hem NYHETER ​Dagligvarugalan 2020 — Från Sverige stolt samarbetspartner

​Dagligvarugalan 2020 — Från Sverige stolt samarbetspartner

Publicerat av: Redaktionen

​Ursprungsmärkningen Från Sverige är stolt samarbetspartner till Dagligvarugalan 2020 — dagligvarubranschens stora galakväll där alla duktiga medarbetare runt om i landet står i fokus.

​Dagligvarugalan 2020 — Från Sverige stolt samarbetspartner 2

Ursprungsmärkningen Från Sverige har glädjen att för tredje året presentera en festlig galamiddag av svenska råvaror vid Dagligvarugalan 2020 i Blå Hallen den 8 oktober.

Från Sverige har glädjen att för tredje året presentera en festlig galamiddag för finalisterna i Blå Hallen. Även i år serveras en meny tillagad av utmärkta svenska råvaror, laddade med svenska mervärden. Nomineringen till Dagligvarugalan är i full gång.

Galamiddag tillagad av utmärkta råvaror Från Sverige

När Blå Hallen i Stockholms Stadshus fylls av Dagligvarugalans finalister den 8 oktober 2020 presenterar Från Sverige-märkningen en  galameny tillagad av svenska råvaror. Menyn är även i år komponerad av Fredrik Eriksson, krögare på Nationalmuseum och Långbro Värdshus, tillsammans med Gunnar Eriksson, köksmästare på Stockholms Stadshus. Vad finalisterna serveras under galakvällen avslöjas i september.​

Dagligvarubranschens hjältar hyllas

Dagligvarugalan är den stora galakvällen för dagligvarubranschen där alla duktiga medarbetare runt om i landet står i fokus och får en välförtjänt plats i rampljuset. Under kvällen uppmärksammas och belönas branschens alla hjältar som i det tysta ser till att den svenska livsmedelsförsörjningen fungerar och att konsumenterna både inspireras till stordåd i köket och middagsbordet. Dagligvarugalan arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap.

– Det är ett fint tillfälle att visa finalisterna bredden av svenska råvaror i detta festliga sammanhang. I vardagen är butiksmedarbetarna vana att se ursprungsmärket Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige, som betyder att varan är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

Relaterade Artiklar