Hem NYHETER Stripe förvärvar Paystack och ökar tillväxten för Afrikas onlinehandel

Stripe förvärvar Paystack och ökar tillväxten för Afrikas onlinehandel

Publicerat av: Redaktionen

Afrikanska företag kan lättare göra betalningar online såväl som offline – och fler globala företag kan ta sig in i denna växande region.

Stripe förvärvar Paystack och ökar tillväxten för Afrikas onlinehandel 2

Matt Henderson, Stripes affärsledare i EMEA

Den afrikanska internetekonomin växer snabbt. I volym ökade onlinehandeln med 21 procent det senaste året. Det är 75 procent snabbare än det globala genomsnittet. Medan Afrika hyser 17 procent av världens befolkning svarar kontinenten för endast två procent av världens onlinehandel.

I syfte att bidra till att få Afrikas online-BPA att växa har Stripe avtalat om att förvärva Paystack, ett teknikföretag baserat i Lagos som gör det enklare för organisationer, stora som små, att acceptera betalningar från hela världen.

Idag använder mer än 60 000 företag av alla storlekar i Nigeria och Ghana Paystack för att hantera online- och offline-betalningar på ett säkert sätt samt lansera nya affärsmodeller och fördjupa sina kundrelationer. Hur otroligt det än låter sköter Paystack redan mer än hälften av alla online-transaktioner i Nigeria och har ambitiösa planer på att expandera till fler länder i regionen. Så sent som förra veckan startades en pilotverksamhet i Sydafrika.

Stripe och Paystack har samarbetat en lång tid. 2018 ledde Stripe Paystacks Serie A finansieringsrunda och har gett löpande vägledning vid företagets snabba tillväxt.

”På bara fem år har Paystack uppnått vad många företag inte klarar på flera decennier. Deras metod att sätta tekniken främst liksom deras värderingar och ambitioner stämmer väl överens med våra egna. Nu får Paystack resurser att utveckla nya produkter, stödja fler företag och konsolidera den ytterst fragmenterade afrikanska betalningsmarknaden”, säger Matt Henderson, Stripes affärsledare i EMEA. “Vi ser förväntansfullt fram emot vad de skapar härnäst och hur deras tillväxt turboladdar ekosystemet i den afrikanska tech-sektorn.”

Paystack kommer att fortsätta arbeta självständigt, utöka sin verksamhet i Afrika och erbjuda fler internationellt gångbara betalningsmetoder. Paystack kommer med tiden att bidra till att utvidga Stripes Global Payments and Treasury Network (GPTN), en programmerbar infrastruktur för globala penningtransaktioner som nu finns i 42 länder.

Stripe förvärvar Paystack och ökar tillväxten för Afrikas onlinehandel 3

Paystack’s founders

“Paystack är en tillväxtmotor för moderna företag i Afrika. Vi kunde inte vara gladare att gå samman med Stripe, som har samma syn som vi på företagets uppgift och värderingar, nämligen att hjälpa afrikanska företag växa och förändras”, säger Shola Akinlade, VD och medgrundare av Paystack. “Vår fasta tro är att afrikanska kreatörer, utvecklare och entreprenörer kan åstadkomma otroliga saker med rätt verktyg. Genom att dra nytta av Stripes resurser och omfattande kompetens kan vi påskynda vår geografiska expansion. Vi kan lansera fler betalkanaler, fler tjänster som ger mervärde och integrera på djupet med globala plattformar. Och vi gör det med stor glädje.”’

 

 

 

 

Relaterade Artiklar