Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Stor milstolpe nådd – en miljard tokens utfärdade

Stor milstolpe nådd – en miljard tokens utfärdade

Publicerat av: Redaktionen

Visa, har nu utfärdat mer än en miljard tokens världen över genom Visa Token Service (VTS).

Stor milstolpe nådd – en miljard tokens utfärdade 2

Tokensmöjliggör bland annat ännu säkrare betalningar med hjälp av enheter, som en mobiltelefon eller klocka

Tjänsten innebär att en kortägares 16-siffriga kortnummer byts ut mot ett digitalt id, en token, vid betaltillfället. Det innebär ett extra starkt skydd för konsumenten.

Tokens är viktiga i flera olika fall. De möjliggör bland annat ännu säkrare betalningar med hjälp av digitala enheter, som en mobiltelefon eller klocka. Att ha utfärdat en miljard av dessa tokens är en viktig milstolpe i Visas arbete för att göra innovationen inom e-handel och betalningar ännu säkrare.

Världens stora digitala skifte har också förändrat vårt sätt att leva, arbeta och handla. En ny rapport visar vikten av en pålitlig digital handel. I dag är 90 procent av konsumenter tveksamma till att handla i butik och 45 procent anser att e-handel är en nödvändighet i deras vardag.

Digitala konsumenter snart fler än två miljarder

Det digitala skiftet har även påskyndat Visas utveckling av tekniken bakom tokens. Antalet digitala konsumenter förväntas nå 2,1 miljarder under 2020. Frågan om att stärka digital betalningssäkerhet globalt är därför en viktigare fråga än någonsin, och i denna spelar Visas tokeniseringsteknik och click to pay-upplevelse en central roll.

– Det digitala skiftet visar vårt behov av enkel och säker e-handel. Det är också anledningen till den stora ökningen av utfärdade tokens: Visa har utfärdat fler än 680 miljoner tokens bara det senaste året. Det har bland annat lett till att fler har kunnat göra ännu säkrare betalningar med sin mobiltelefon eller klocka, säger Eilin Schjetne, Product Director på Visa.

– Nu ser vi fram emot att fortsätta expandera vår kapacitet. Då kan vi säkerställa ännu fler typer av digitala transaktioner – även de utan 16-siffriga Visa-kortnummer.

Nästa miljard – tokenisering från kort till moln

Visa kommer att fortsätta lansera nya och utvecklade lösningar, som minimerar risken för handlare och mobiloperatörer. Utvecklingen kommer att fokusera på att ta tekniken även bortom kortbaserade betalningar på Visas nätverk. Exempelvis till kontobaserade betalningar och realtidsbetalningar. Utvecklingen kommer även fokusera på en centraliserad tokenhantering och ett nytt, molnbaserat system som tillåter mer flexibilitet än bindande tokens till en enda enhet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>