Spelutvecklarindex presenteras på Sweden Game Conference i år
Hem EVENT Spelutvecklarindex presenteras på Sweden Game Conference i år

Spelutvecklarindex presenteras på Sweden Game Conference i år

Publicerat av: Redaktionen

Varje år släpper Dataspelsbranschen rapporten Spelutvecklarindex, en sammanfattning av nyckeltal och tillväxten för svenska spelutvecklare.

I år kommer helt färska nyckeltal från Spelutvecklarindex att presenteras på Sweden Game Conference.

Sweden Game Conference är Europas ledande konferens för blivande och professionella spelutvecklare och startups. Årets konferens kommer att genomföras både på plats i Arena Skövde och online.

– Att vi kan ta del av Spelutvecklarindex på konferensen visar hur branschledande Sweden Game Conference är. Vi är väldigt glada över den här möjligheten och ser fram emot att få vara med när nya siffror presenteras,säger Magnus Ling, projektledare på Sweden Game Arena.

Nyckeltal och nya trender
Den 14:e oktober klockan 11:30 kommer Dataspelsbranschen att presentera nyckeltal från årets Spelutvecklarindex, en rapport som tar tempen på svensk spelutveckling och sammanfattar nyckeltal, branschens utveckling och tillväxt för industrin. Spelutvecklarindex brukar också lyfta upp vilka trender som går att urskönja i branschen.

– Det är fantastiskt med så många spelframgångar från just Skövde, som har ett fint ekosystem för spelutveckling med näringsliv, högskola, inkubator och spelkonferens. Branschen finns nu etablerad i nästan hela landet, och vi märker hur stor betydelse det har för tillväxten, säger Johanna Nylander, analyschef på Dataspelsbranschen.

Nya rekord

Spelutvecklarindex presenteras på Sweden Game Conference i år

Per Strömbäck, talesperson på Dataspelsbranschen, på Sweden Game Conference 2020.

Spelutvecklarindex följer den svenska spelbranschens utveckling från år till år, en utveckling som det senaste decenniet slagit nya rekord varje år. Förra årets rapport avslöjade att spelutvecklarnas omsättning växte med 28% och uppgick till 24,5 miljarder kronor 2019. Siffran kan jämföras med Sveriges export av järnmalm och pappersmassa som båda var värda cirka 25 miljarder kronor 2019.

– Förväntningarna på våra rapporter är att det ska vara nytt rekord varje år, säger Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen. Hittills har vi levt upp till det.

Relaterade Artiklar