Ny marknadschef och e-handelschef på Indiska
Hem E-HANDEL Ny marknadschef och e-handelschef på Indiska

Ny marknadschef och e-handelschef på Indiska

Publicerat av: Redaktionen

Indiska rekryterar två starka profiler till nyckelpositioner.

Ny marknadschef och e-handelschef på Indiska 1

Maria Backlund, marknadschef och André Lago e-handelschef på Indiska.

Bolaget kan idag meddela att Maria Backlund tillträder som ny marknadschef och André Lago som ny e-handelschef.

-Vi är väldigt glada över att välkomna både Maria och André till Indiska. Digital kompetens, både inom marknadsföring och e-commerce, är kritiskt inför Indiskas fortsatta utveckling, säger Karin Lindahl, VD Indiska.

Maria kommer senast från tjänsten som marknadschef på EF Education First, en tjänst hon haft för utbildningsföretaget både i Sverige och i Italien. Maria har dessförinnan också arbetat som försäljningschef på EF. Förutom erfarenhet som marknadschef har Maria tidigare arbetat på byråsidan där hon bland annat varit kundansvarig på en digital marknadsbyrå i Milano.

-Indiska är ett varumärke som funnits med mig sedan barnsben och jag ser fram emot att bygga vidare på bolagets färgstarka och unika arv. Retailbranschen har stora utvecklingsmöjligheter digitalt och min målsättning är att Indiska ska ligga i framkant med en stark onlinestrategi. Jag ser stor potential i kombinationen av varumärkesbyggande kommunikation och rena försäljningsdrivande strategier, både digitalt och i butik, säger Maria.

André har gedigen erfarenhet från e-handelsbranschen, både som egen företagare och anställd. Han kommer senast från den e-handelsnischade teknikleverantören Ve Global där han arbetat både som nordisk chef och nu senast på en ledande position inom affärsutveckling på global nivå. Ve Global är verksamma på 18 marknader och utvecklar teknik samt tillhandahåller tjänster inom onsite personalisering samt display-, video- och e-postmarknadsföring.

-Indiska är klassiskt varumärke med en enorm digital potential. Företaget är mitt uppe i en omfattande förändringsresa och det är en spännande utmaning att nu försöka ta e-handelsatsningen till nästa nivå. Det känns väldigt kul att ha anslutit till det hårt jobbande teamet på plats, kommenterar André.

Maria och André tillträdde sina tjänster på Indiska under april 2019.

Relaterade Artiklar