E-legitimationsnämndens nya avtal som öppnar för fler e-legitimationer
Hem E-HANDEL E-legitimationsnämndens nya avtal som öppnar för fler e-legitimationer

E-legitimationsnämndens nya avtal som öppnar för fler e-legitimationer

Publicerat av: Redaktionen

Nu finns avtalet 2017 E-legitimering framme som gör det möjligt för nya kvalitetsgranskade e-legitimationer att bli valbara alternativ i svenska offentliga e-tjänster.

E-legitimationsnämndens nya avtal som öppnar för fler e-legitimationer 2I veckan har nämnden skickat ut ett extra nyhetsbrev med mer information kring avtalet. Både myndigheter och kommuner med e-tjänster och leverantörer av e-legitimering kan gå med. Leverantören måste dock ha en kvalitetsgodkänd e-legitimation motsvarande de säkerhetskrav som ställs för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation för att få leverera i avtalet.

Genom att teckna 2017 E-legitimering kan myndigheter med e-tjänster anpassa sina inloggningssidor och ta emot fler e-legitimationer utöver bankernas och Telias. Det gör att fler kan skaffa e-legitimation och få tillgång till myndigheternas digitala service.

Avtalet är ett valfrihetssystem där fler aktörer kan ingå och komma till. Betalningen för transaktionen styrs av vilken e-legitimation personen som e-legitimerar sig väljer att använda sig av för att komma in i myndighetens e-tjänst.

Redan nu har en stor myndighet skrivit på och fler myndigheter och kommuner är på gång. Inom kort hoppas vi på att en första kvalitetsgodkänd leverantör ska komma med.

Läs mer om den nya avtalet på www.elegnamnden.se och i vårt extra nyhetsbrev för augusti 2017.

Relaterade Artiklar