Länsstyrelserna utvecklar IT-verksamheten med stöd från Visma
Hem DISTRIBURÖRER Länsstyrelserna utvecklar IT-verksamheten med stöd från Visma

Länsstyrelserna utvecklar IT-verksamheten med stöd från Visma

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges 21 länsstyrelser strävar efter att ha en effektiv IT-verksamhet med gemensamma IT-stödda processer.

Länsstyrelserna utvecklar IT-verksamheten med stöd från Visma 2När man sökte en leverantör med bred IT-kompetens såväl som erfarenhet av verksamhetsutveckling föll valet på Visma.

– Att hjälpa länsstyrelserna att digitalisera sina processer och därmed effektivisera verksamheten över hela landet är ett spännande uppdrag som vi ser fram emot, säger Andreas Hjalmarsson, försäljningsdirektör på Visma Consulting.

Visma ska stötta länsstyrelserna med utveckling och support baserat på flera av länsstyrelsernas befintliga programvaror. Några exempel är dokumenthantering, e-arkiv, workflow och externa webbplatser. Avtalet omfattar både nyutveckling och vidareutveckling. Det kan också gälla integrationer mellan olika programvarumiljöer hos länsstyrelserna samt mellan länsstyrelserna och andra myndigheter.

Länsstyrelserna har målet att skapa väl sammanhållna, gemensamma IT­-stödda processer. Sedan 2009 finns en gemensam IT-avdelning för länsstyrelserna med Länsstyrelsen i Västra Götalands län som värdlänsstyrelse för lT-­verksamheten.

Det nu tecknade kontraktet baseras på ramavtalet Programvaror och tjänster – lnformationsförsörjning och Visma Consulting är underleverantör till Chas. Kontraktet avser 24 månader med möjlighet för upp till 24 månaders förlängning.

Relaterade Artiklar