Hem NYHETER Kaspersky varnar för att cyberkriminella utnyttjar lanseringen av PlayStation 5 för nätfiske och bedrägerier

Kaspersky varnar för att cyberkriminella utnyttjar lanseringen av PlayStation 5 för nätfiske och bedrägerier

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras PlayStations nya spelkonsol, vilket väckt stort intresse.

Kaspersky varnar för att cyberkriminella utnyttjar lanseringen av PlayStation 5 för nätfiske och bedrägerier 2

Kaspersky varnar för att cyberkriminella utnyttjar lanseringen av PlayStation 5 för nätfiske och bedrägerier

Detta utnyttjas av cyberkriminella både för nätfiske och bedrägerier. Bara under oktober månad har säkerhetsföretaget identifierat 130 misstänkta webbplatser runt om i världen som använder “PlayStation” i sina namn.

De flesta av de misstänkta webbplatserna erbjuder besökarna att förbeställa PlayStation 5 genom att antingen betala i förskott eller lämna ifrån sig personuppgifter. Några webbplatser erbjuder också besökare att köpa spelkonsolen till ett pris som ligger under det normala priset.

– Vi vill påminna om att när något på internet ser för bra ut för att vara sant, är det troligtvis också bluff. Information om försäljning och förbeställningar bör alltid kontrolleras så att de säkert kommer från pålitliga källor. Vi rekommenderar också användare att vara försiktiga med att klicka på länkar i epostmeddelanden eller från olika källor i sociala medier, säger Tatyana Sidorina, säkerhetsexpert på Kaspersky.

 

Relaterade Artiklar