Julklappsguide: Från tekniknybörjaren till prylfantasten
Hem NYHETER Julklappsguide: Från tekniknybörjaren till prylfantasten

Julklappsguide: Från tekniknybörjaren till prylfantasten

Publicerat av: Redaktionen

Det är samma utmaning varje år – att hitta den rätta julklappen.

Julklappsguide: Från tekniknybörjaren till prylfantasten 2Philips har skapat en guide som gör det lättare att hitta passande julklappar, oavsett om det gäller presenten till de teknikförsiktiga föräldrarna eller julklappen till prylfantasten som alltid är steget före med den senaste tekniken.

– Ibland är det svårt att hitta rätt julklappar till dina nära och kära och varje år blir det allt viktigare att vara innovativ. Därför tror jag att svenskarna kommer att vara ännu mer öppna för att hitta nya och kreativa alternativ i år. Smart-home produkter och digitala lösningar är verkligen det perfekta alternativet för detta. Oavsett vem mottagaren är, är denna typ av present användbar för alla, även om de är känner till Philips Hue eller inte, säger Kenneth Grönholm, Norden-chef för konsumentbelysning, hos Philips Lighting.

Julklappen till den med det analoga hemmet

Den ovane som inte helt och hållet har bekantat sig med det smarta hemmet kan få en enkel introduktion till teknologin. Philips Hue-startkit erbjuder nämligen en mjukstart in till den digitala världen. Även de mest teknikrädda kommer snabbt inse hur bekvämt det är att kunna tända och släcka med en app i sin smartphone. Dessutom går det att ställa in alla lampor efter eget smak och tycke. Dov mysbelysning eller bra ljus i arbetsrummet. ”Away”-funktionen kan också ge mer ro i själen under semestern eftersom belysningen i hemmet kan tändas och släckas vid bestämda tidpunkter för att få det att se ut som att någon hemma.

Philips Hue startkit består av tre E27-lampor med vitt ljus, en trådlös strömbrytare som fungerar som ett tillägg till Hue-appen samt en brygga som ansluter hemmets wi-fi med de intelligenta lamporna. Pris: 999 SEK.

Julklappen till den som är redo att utvidga sitt smarta hem

Det finns också många uppenbara möjligheter för den som redan har tagit första steget in i Hue-världen och känner sig redo för mer. Tidigare i år lanserade Philips E14 LED-lampan som med sin mindre fattning öppnar för ännu fler möjligheter att ansluta ljuskällor i hemmet. Den kronljusformade lampan går att få antingen i alla vita nyanser – från kallt dagsljus till varmt eftermiddagsljus – eller i mer än 16 miljoner olika färger. Det skapar oändliga möjligheter för den smarta entusiasten som kan leka med de personliga ljusinställningarna för varje rum via mer än 800 appar som är kompatibla med Hue.

Hue E14 flerpack går att få i white ambiance (alla vita nyanser) för 549 SEK (två LED-lampor) eller i white and color ambiance (färg) för 949 SEK (två LED-lampor).

Julklappen till prylfantasten som vill lyfta sitt smarta hem till nästa nivå

Rörelsesensorer är en av de senaste medlemmarna i Hue-familjen och en självklar julklapp till den som älskar prylar, redan styr hemmet med en app och som är redo för att lyfta sitt smarta hem till nästa nivå. Rörelsesensorn är batteridriven och därmed helt trådlös. Den kan placeras var som helst och styra ljuset utifrån de rörelser som fångas upp i rummet, samt via dag- och nattinställningar. Exempelvis kan den ge ett dimrat ljus som leder till badrummet eller köket under nattens mörka timmar. Den inbyggda dagsljussensorn ser också till att ljuset endast är tänt när det behövs.

Hue rörelsesensor med integrerad dagljussensor och dag- och nattinställningar. Pris: 389 SEK

Alla Philips Hue-produkter är enkla att installera och alla lampor är LED. Läs mer på meethue.com

Relaterade Artiklar