Jula väljer Knowit för e-handelsutveckling
Hem ÅTERFÖRSÄLJARE Jula väljer Knowit för e-handelsutveckling

Jula väljer Knowit för e-handelsutveckling

Publicerat av: Redaktionen

Under året kommer hemmafixare och proffs åter att kunna göra sina inköp online – i Julas nya webbshop.

Jula väljer Knowit för e-handelsutveckling 2Det framgångsrika familjeföretaget från Skara har valt Knowit som partner för utvecklingen av sin kommande e-handelslösning, som byggs i Episerver Commerce.

”Jula växer – och behovet av att kunna erbjuda våra kunder samma goda handelsupplevelse digitalt som vi gör i våra varuhus ökar för varje år som går. Utveckling och lansering av vår e-handel är därför det viktigaste vi gör i år – och vi är glada att det är Knowit som hjälper oss”, säger Julas affärsområdeschef för e-handel, Johan Thorell.

I dagsläget visar Jula upp sitt sortiment online, men kunderna behöver uppsöka en fysisk butik för att kunna handla. 2011 avvecklade Jula sin dåvarande webbshop för att istället investera i sina fysiska butiker och bygga upp en kundklubb. Men dagens konsumenter blir allt mer digitala, och tiden känns mogen för en ny satsning på e-handel.

Jula har 90 varuhus i tre länder (Sverige, Norge och Polen) och under 2015 omsatte koncernen 5,9 miljarder kronor. Produktutbudet vänder sig till gör-det-självare, som villaägare, hemmafixare, lantbrukare och hantverkare. I sortimentet finns bland annat verktyg, maskiner, arbetskläder, trädgårdsprodukter, färg och husgeråd. Lojalitetsprogrammet Jula Club har idag mer än två miljoner medlemmar.

Julas e-handelssatsning bygger vidare på befintlig plattform i Episerver Commerce och lösningen driftas i Episervers molnlösning DXC som bygger på Microsoft Azure. Med Knowit som erfaren partner med gedigen kunskap inom webbutveckling och en modern och flexibel e-handelsplattform kommer Jula att lansera e-handel i Sverige, Norge och Polen. Knowit växer stadigt inom e-handelssegmentet och har på senare år etablerat sig som en av de marknadsledande leverantörerna inom detta område.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>