Google Pay nu tillgängligt för Klarnas kortanvändare
Hem NYHETER Google Pay nu tillgängligt för Klarnas kortanvändare

Google Pay nu tillgängligt för Klarnas kortanvändare

Publicerat av: Redaktionen

Ett snabbt och enkelt sätt att betala på webbplatser, i appar och i butiker med det populära Klarnakortet.

Google Pay nu tillgängligt för Klarnas kortanvändare 2Klarna, en ledande global betalningsleverantör, erbjuder från och med idag Google Pay till ett stadigt ökande antal Klarnakortanvändare.

I dagsläget har 70 000 svenskar valt att skaffa Klarnakortet. Med hjälp av Google Pay gör Klarna mobila betalningar ännu enklare och säkrare och möjliggör ett snabbt och smidigt sätt att betala med Klarnas flexibla betalningsmetoder.

David Fock, Produktchef på Klarna, säger: “Vi är glada över att kunna erbjuda våra svenska kortanvändare möjligheten att använda Google Pay. Det här är ett nästa steg i att kunna erbjuda Klarna överallt. Vi kombinerar bekvämligheten att köpa via smartphones med friheten och flexibiliteten att betala när och hur kortanvändarna själva vill. Tillsammans med Google Pay gör vi vardagslivet enklare för konsumenter och ser till att de kan lämna sina plånböcker hemma och ändå kunna betala på ett smidigt och säkert sätt.”

Alla Klarnakortanvändare som har en Androidtelefon, eller annan Androidenhet, kommer från och med nu att kunna betala i appar, i butiker och vid kontaktlösa betalterminaler utan att behöva ta med det fysiska kortet. Efter en godkänd ansökan är Klarnakortet omedelbart tillgängligt för användning med Google Pay, vilket innebär att konsumenterna kan komma igång direkt utan att behöva vänta på att det fysiska kortet.

Klarna är en av de första bankerna som erbjuder Google Pay till svenska konsumenter. Eftersom Klarnakortanvändare kopplar sitt Klarnakort till ett bankkonto hos en annan bank betyder det också att Google Pay kommer att vara tillgängligt för alla svenska bankkunder även om deras bank inte stöder det.

Under de kommande dagarna lanserar Klarna även fyra helt nya vertikala designs av det populär kortet. Den nya iögonfallande, coola och lite knasiga designen knyter an till Klarnas varumärkesidentitet ‘Smoooth’. Alla kortuppgifter inklusive kortnumret finns på en och samma plats, baksidan, för att förbättra användarupplevelsen.

Kortets innovativa funktioner har sedan lansering blivit väl mottagna och uppskattade av svenska konsumenter och inkluderar:

  • Ingen årsavgift
  • Inget valutaväxlingspåslag
  • Flexibla betalmetoder: Välj mellan att Betala direkt, Betala sen (14 dagars räntefri faktura) eller med en månadsfaktura. Kortet är integrerat med Klarnas app och i den kan du omedelbart ändra dina preferenser för specifika köp, eller ställa in ett belopp som bestämmer när du vill Betala direkt och när du vill Betala sen
  • Omedelbara pushnotiser för alla transaktioner samt förklaring om ett köp inte skulle gå igenom
  • Omedelbar överblick över alla köp i appen
  • Välj din egen design
  • Välj, och få tillgång till, din PIN-kod enkelt och säkert i appen
  • Frys kortet temporärt eller spärra kortet snabbt och enkelt i appen

Relaterade Artiklar