Hem NYHETER Garmin lanserar montana 700-serien, med golobal uppkoppling

Garmin lanserar montana 700-serien, med golobal uppkoppling

Publicerat av: Redaktionen

Garmin lanserar idag nya handhållna enheter med GPS; Montana 750i, Montana 700i och Montana 700.

Garmin lanserar montana 700-serien, med golobal uppkoppling 3De är mångsidiga och fullspäckade med innovativa funktioner och kommer att bli ett uppskattat tillskott till Garmins etablerade serier av enheter för outdoor-navigering.

Den stora hanskvänliga pekskärmen på 5” är 50% större än tidigare Montana-modeller. Och tack vare monteringsalternativ som passar ett flertal aktiviteter kan Montana 700-serien användas på fyrhjulingar, båtar, bilar, motorcyklar och husbilar. Oavsett om du har tänkt att färdas på väg eller off-road så växlar dessa enheter enkelt däremellan tack vare förprogrammerade TopoActive-kartor över Europa och vägkartorna City Navigator (endast 700i/750i).

Montana 700i och 750i innefattar Garmin inReach teknologi för satellitkommunikation, vilket möjliggör kommunikation via tvåvägs-meddelanden, interaktiva SOS-larm, spårning av position och väderuppdateringar.

“Oavsett var du hamnar på dina äventyr kommer de nya handhållna Montana-enheterna ge dig säkerhet och en trygg förvissning om att du kan hålla dig uppkopplad vid alla tillfällen,” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Vi är glada över att nu kunna erbjuda inReach satellite-teknologi i en produkt med touchskärm i vår serie av handburna enheter. Mångsidigheten hos Montana och möjligheten att använda den både på väg, stig eller vatten gör den till din ultimata partner vid alla slas outdoor-äventyr.”

Via den globala täckningen av Iridium® satellitnätverk blir det med Montana 700i/750i möjligt att kommunicera med vilket mobiltelefonnummer som helst, mailadresser eller andra inReach-enheter samtidigt som du använder GPS för att registrera och dela detaljer kring din resa. Skriv meddelanden till vänner och familj på touchskärmens QWERTY-tangentbord och skicka dem sedan med inReach satellitteknologi. Om du aktiverar inReach Tracking, kan de som vill bland dina vänner och din familj följa dig eller begära att få se din position när som helst under resans gång. Trigga ett interaktivt SOS-larm med Montana 700i/750i om du akut behöver hjälp från ett GEOS övervaknings- och räddningscenter som är öppet dygnet runt. GEOS är världsledande inom beredskapslösningar och övervakning vid nödsituationer och de kommer att kontakta lokala kontakter för att se till att hjälp skickas till platsen samt uppdatera dina nödkontakter. Samtidigt pågår en kommunikation kontinuerligt med dig till dess att situationen är löst. För att kunna ta del av Iridium-nätverket och kunna kommunicera med hjälp av de Montana-enheter som innefattar inReach-teknologi krävs ett aktivt satellitabonnemang. Flera olika abonnemangsplaner finns tillgängliga både för privatpersoner och företag. Välj mellan flexibla abonnemang som gäller en månad i taget och årsabonnemang.

Alla enheter i nya Montana 700-serien har Wi-Fi®-uppkoppling, ANT+® och Bluetooth för enklare trådlösa uppdateringar. Det gör det också enkelt för dig att para ihop med appen Garmin Explore™, där du kan planera dina tripper, synkronisera waypoints, spår och rutter, se dina aktiviteter och ännu mer. Innan du ger dig ut på ett äventyr kan du hämta högupplösta BirdsEye satellitbilder till din Montana via Wi-Fi, dessa foto-realistiska vyer kan sedan användas offline. Alla de nya handhållna Montana-enheterna är vattentåliga och testade enligt amerikanska militärens standard (MIL-STD-810), vilket gör dem redo att klara vilket äventyr som helst. Tillgång till både satellitnätverket GPS och Galileo samt en 3-axlad kompass och barometrisk höjdmätare gör att spårningen blir bättre i krävande terräng än om du enbart hade använt GPS. Vänner och familj kan använda sig av den web-baserade sidan MapShare™ för att följa dina äventyr hemifrån, se GPS-position och utväxla meddelanden under resans gång.

Med en kamera på 8-megapixel i Montana 750i kan du ta bilder då du är ute på en trip. Enheten geotaggar foton med koordinater så att du enkelt kan navigera tillbaka till dina favoritplatser i framtiden.Montana 700-serien har ett uppladdningsbart lithium-ion batteri som kan erbjuda mer än 18 timmars batteritid i GPS-läge. Du kan också använda ultralåg förbrukning via Expeditionsläget och få mer än 300 timmars GPS-spårning innan du behöver ladda på nytt.

Nya Montana 700-serien finns tillgänglig nu till ett rekommenderat cirkapris från 7 099:- upp till 9 399:-. Besök Garmin.se för mer information.

Relaterade Artiklar