Fredells Byggvaruhus först med att leverera byggvaror innanför dörren – även när du inte är hemma
Hem E-HANDEL Fredells Byggvaruhus först med att leverera byggvaror innanför dörren – även när du inte är hemma

Fredells Byggvaruhus först med att leverera byggvaror innanför dörren – även när du inte är hemma

Publicerat av: Redaktionen

Fredells har länge erbjudit hemleverans från varuhuset i Sickla och sedan i maj, när e-handeln lanserades, har frekvensen på leveranser ökat väsentligt.

Fredells Byggvaruhus först med att leverera byggvaror innanför dörren – även när du inte är hemma 1

Fredells Byggvaruhus tillsammans med Best transport och smart teknik från Glue erbjuder varorna innanför dörren när du inte är hemma.

Nu har Fredells Byggvaruhus tillsammans med Best transport och smart teknik från Glue tagit steget längre och erbjuder varorna innanför dörren när du inte är hemma.

”Fördelarna för kunden är uppenbara. Att behöva vakta på en leverans på obestämd tid motverkar hela service-idén som Fredells står för” säger Linda Törnros, E-handelschef på Fredells Byggvaruhus. ”Nu kan vem som helst göra sitt hem smart med framtidsteknologi styrd från mobilen.”

Glue var tidigt ute med sin fristående lås-lösning som gör innanför-dörren-leveranser möjliga. Hårdvaran monteras på dörren i hemmet så att låsning och öppning kontrolleras via en app på mobilen – även på distans. Ett sätt för husägaren eller lägenhetsinnehavaren att ge åtkomst till hemmet för exempelvis hantverkare, hundvakter, städare och bud på ett kontrollerat och säkert sätt. Fredells säljer Glue Smart Lock i varuhusen och i e-handeln. Det är enkelt att installera dem och det finns även monteringstjänst för dem som föredrar det. Därefter är det möjligt att beställa leveranser inte bara hem – utan in i hemmet.

”Byggmaterial kan vara svårt att hantera och inte alla har en bil att tillgå. Logistik och frakt är viktiga service-delar för vår verksamhet oavsett om du handlar on- eller offline. Vi erbjuder även båt- och helikopterleveranser. Detta visar att vi tar vårt kundlöfte om att hjälpa till på allvar. Samarbetet med Best och Glue ger oss ytterligare en dimension i och med att vi nu kan leverera lättare byggmaterial även innanför dörren.” säger Linda Törnros.

”E-handeln växer sig starkare inom allt fler branscher och bygg- och inredning är inget undantag. Vad som länge upplevts som en tröskel med hemleverans är rent praktiska ting som att behöva vänta på transportören alternativt riskera stöld eller väderpåverkade varor. Kontrollerad tillgång till hemmet från varsomhelst närsomhelst öppnar upp för nya möjligheter”, säger Carl-Johan Grandinson, VD och medgrundare av Glue.

”Vi tror att smarta lösningar kommer att öka avsevärt inom den närmsta framtiden och ser fram emot att kunna vara en del av en digital helhetslösning tillsammans med Fredells Byggvaruhus och Glue. Att möta den tillgänglighet som smart teknik innebär och kunna ge kunden maximal flexibilitet med sin leverans går helt i linje med vårt erbjudande”, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.

Under december pågår Fredells Byggvaruhus julkampanj ”Klappat & Klart” med fokus på service för stressade kunder. Varorna, som kan levereras både inslagna och färdigrimmade kan nu Fredells-tomten leverera hela vägen in i hemmet om Glue är monterat. Glue säljs i butik från 15 november.

Relaterade Artiklar