Carpe Diem Beds lanserar en svävande säng med en touch of tech
Hem NYHETER Carpe Diem Beds lanserar en svävande säng med en touch of tech

Carpe Diem Beds lanserar en svävande säng med en touch of tech

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska varumärket Carpe Diem Beds lanserar en ny banbrytande säng. Med den ställbara sängen Vindö kombineras hantverk, innovation och tech med en svävande känsla.

Carpe Diem Beds lanserar en svävande säng med en touch of tech 1

Sängen Vindö från Carpe Diem Beds

Carpe Diem Beds är känt för att bryta ny mark när det kommer till innovativa sängkoncept. Nu lanserar sängtillverkaren från Lysekil sin mest nyskapande säng någonsin. I linje med varumärkets nya tagline “Let the night set you free” ville man fånga en känsla av frihet och futurism tillsammans med yttersta formen av komfort och teknik. Resultatet blev Vindö – en ställbar säng med inbyggd massagefunktion, utformad i en unikt avskalad design.

Sängen har inga traditionella ben. I stället vilar den på en golvkonstruktion som döljs under en exklusiv matta. Det ger Vindö en illusion av att vara nästintill svävande.

En nyskapande säng tar naturligtvis till sig det senaste inom tech. Vindö är därför kopplad till en specialframtagen app med vilken man kan justera sängens läge, ljussättning och massagefunktioner. Dessutom har Vindö stöd för Apple och Googles senaste teknik, vilket innebär att sängen kan styras med röstkommando.

Linda Schori, General Manager för Carpe Diem Beds:

”För oss är Vindö essensen av allt vi står för – innovation, design och kvalitet. När vi skapade sängen vände vi upp och ner på alla värden som traditionellt associeras med en säng. Kan man göra tvärtom? Kan en säng anta en ny form? Måste en säng ha ben? Till slut nådde vi fram till Vindö som är det mest spektakulära vi presenterat hittills. Den är en perfekt kombination av lyxig komfort och läcker design.”

Carpe Diem Beds sängar är utformade för att vitalisera kroppen genom djup och skön sömn. Därför är Vindö är utrustad med varumärkets unika och patenterade Contour Pocket System för bästa tryckavlastning och sovkomfort. Sängen har även vibrationsmassage, automatiskt nack- och svankstöd samt justerbar huvud- och fotände. Därtill erbjuder Vindö ett behagligt nattljus i form av en ljusslinga under sängen som kan sättas på efter behov. Allt kan styras med hjälp av antingen fjärrkontroll, röstkommando eller app.

Sängen är klädd i kvalitetstyget Zaragoza från Designers Guild. Till Vindö kommer även en tillhörande matta som är exklusivt framtagen för Carpe Diem Beds.

Vindö når utvalda butiker och återförsäljare i Sverige och Europa under vår/sommar 2018.

Relaterade Artiklar