Hem NYHETER Tacton och Intershop går ihop för att kunna erbjuda en komplett e-handelslösning för avancerade konfigurerbara produkter

Tacton och Intershop går ihop för att kunna erbjuda en komplett e-handelslösning för avancerade konfigurerbara produkter

Publicerat av: Redaktionen

Tacton världsledande leverantör inom säljkonfiguration – CPQ (Configure Price Quote) meddelar idag att de går ihop med Intershop, en internationellt ledande leverantör inom digital handel och B2B e-handelslösningar.

Tacton och Intershop går ihop för att kunna erbjuda en komplett e-handelslösning för avancerade konfigurerbara produkter 3Partnerskapet gör det möjligt för tillverkande industrier att effektivt sälja kundspecifika, komplexa produkter digitalt.

Behovet av en ökad digitalisering ställer nya krav på svenska industriföretag. De industrier som inte är rustade att möta sina kunder där de önskar riskerar att förlora i konkurrenskraft. Kunder förväntar sig idag samma kundupplevelse för industriprodukter som för konsumentartiklar. Genom samarbetet mellan Tacton och Intershop kan nu tillverkande bolag erbjuda sina kunder att digitalt samarbeta genom hela köpresan, från produktkonfiguration till orderläggning och leverans.

Bo Gyldenvang, VD för Tacton:

”Våra kunder vill digitalisera sin försäljningsprocess för att behålla sin konkurrenskraft och fortsätta vara attraktiva på marknaden. Tillsammans kan Intershop och Tacton erbjuda en digital plattform där industriföretag kan maximera fördelarna för sina kunder. ”Intershop är en erkänd innovatör inom digital orderhantering och leverantör av en tekniskt ledande plattform. Det är därför vi är särskilt glada över att samarbeta med Intershop, genom detta samarbete kan vi erbjuda en fullt digital försäljningsprocess för B2B-företag med avancerade konfigurerbara produkter.”

Jochen Wiechen, VD för Intershop Communications AG, tillägger: ”Vi vill ge B2B-kunder en kundupplevelse som de känner till och är vana vid från konsumentvarusektorn. Vår expertis inom området digital handel, i kombination med Tacton CPQ och Tactons färdigheter inom visuell produktkonfiguration, erbjuder industriföretag spännande möjligheter att digitalisera sina försäljnings- och distributionsprocesser. ”

Med den mest avancerade konfiguratorn på marknaden löser Tacton dagens utmaningar för tillverkande bolag som behöver leverera avancerade kundanpassade produkter över samtliga försäljning och distributionskanaler såväl för direkt försäljning som online. Tactons teknologi gör det möjligt för tillverkande bolag att driva en komplett e-handelslösning, och partnerskapet med Intershop kommer att utöka detta erbjudande för avancerade konfigurerbara produkter för både potentiella och befintliga kunder.

För mer information om Tacton:
●    Boka en demo och se hur Tacton kan hjälpa ert företag att effektivisera er säljprocess, öka försäljningsvolymen och nettovinsten
●    Följ Tacton Blog för att lära er mer om Smart Commerce, produktkonfigurering och digital försäljning inom B2B
●    Läs Gartners senaste utvärdering (Gartner’s Magic Quadrant) av Configure-Price-Quote leverantörer.

Relaterade Artiklar