Samsung gör intelligent och lättanvänd IoT till verklighet
Hem NYHETER Samsung gör intelligent och lättanvänd IoT till verklighet

Samsung gör intelligent och lättanvänd IoT till verklighet

Publicerat av: Redaktionen

Vid en presskonferens på den årliga CES-mässan i Las Vegas i går kväll presenterade Samsung Electronics CO., Ltd sin vision och strategi för en intelligent ”Internet of Things” (IoT) upplevelse.

Samsung gör intelligent och lättanvänd IoT till verklighet 2Med nya produkter och innovativa tekniker visar Samsung sin förmåga att göra den uppkopplade vardagen till en verklighet för konsumenter, både hemma, på kontoret och för de på språng.

Samsung kommer under året att slå samman funktioner som ligger under olika appar såsom Samsung Connect, Smart Home, Smart View och SmartThings i en och samma app, under namnet ”SmartThings”. Det gör att konsumenten kommer att kunna styra en stor del av sitt hem från en och samma plattform.

Samsung utvecklar även det molnbaserade Bixby med starkare stöd för AI (Artificial Intelligence). Konsumenter kommer att kunna interagera med den enhet som är närmast för tillfället, t.ex. nya kylskåpet Family Hub 2018, Smart tv:n eller mobiltelefonen för att utföra tjänster eller få information.

Nedan presenteras Samsungs huvudnyheter från CES-mässan:

”The Wall” – världens första konsumentanpassade modulära 146-tums MicroLED tv

MicroLED-tekniken i The Wall eliminerar behovet av färgfilter och backlight och ger användaren den bästa tänkbara tittarupplevelsen. MicroLED-skärmen utmärker sig även i hållbarhet och effektivitet, inklusive ljusstyrka och strömförbrukning, vilket sätter en helt ny standard för framtidens skärmteknik.

Vid sidan om “The Wall” visades också flera innovationer som kommer att ingå i Samsungs sortiment av tv-modeller för 2018 såsom ny displayteknologi och tekniker för att göra tittarupplevelsen enklare genom att koppla samman tv:n med andra enheter i hemmet.

Läs mer om The Wall här.

Samsung visar upp väggmonterbar soundbar

Samsung visade för första gången upp den nya soundbaren NW700 Sound+. Den väggmonterbara NW700 Sound+ är en fortsättning på den prisvinnande modellen MS650 Sound+ och är fulladdad med funktioner så som Distortion Cancelling, ”tweeters” med stort omfång och Multi-Speaker Control-teknik.

Den nätta yttre designen på 53.5 mm i djup gör NW700 Sound+ hela 41 procent tunnare än tidigare modell och således optimal för väggmontering i en perfekt matchning med Samsungs tunna tv-apparater. Tekniken som återfinns i NW700 Sound+ återger kraftigare bas, en mer samlad ljudbild samt ett klart och rent ljud. Distortion Cancelling-tekniken har fått erkännande för att effektivt synkronisera högtalarelementen i soundbaren för att ge ett klart och kraftigt ljud.

Läs mer om NW700 Sound+ här.

Samsung förvandlar det moderna mötet med sin interaktiva Digital Flip Chart

Med nya displayen The Flip presenterade Samsung sin innovation för framtidens arbetsplats. Flip WM55H ska uppmuntra till ett mer digitalt engagemang med bättre samarbete, som kan minska de utmaningarna som företag står inför vid organiseraring och summering av möten.

Detta är en vidareutveckling av vanliga blädderblock och analoga anteckningstavlor då Samsung Flip-skärmen ger fler möjligheter att skapa banbrytande idéer och samtidigt bevara den välkända känslan av traditionellt skrivande. Med det hjulförsedda stativet kan alla platser förvandlas till ett mötesrum vilket innebär ökad flexibilitet för företag med begränsat konferensutrymme.

Läs mer om The Flip här.

Samsung presenterar nästa generation Family Hub kylskåp

Samsung presenterade nästa generation av det prisbelönta Family Hub-kylskåpet och fortsätter därmed att omdefiniera kylskåpskategorin. Som vinnare av utmärkelsen “2018 CES Best of Innovation” sätter Family Hub en helt ny standard för det uppkopplade boendet.

Family Hub 2018 blir mer intuitiv och intelligent med tillägg av Bixby Voice Control och dess integration med Samsungs SmartThings ekosystem vilket ger en helt ny nivå av intelligent anslutning till det rum där vi spenderar mest tid – köket. Användarna kan styra och övervaka deras anslutna hem direkt från Family Hub-skärmen, så förutom att se vad som finns i deras kylskåp från mataffären eller lämna en hälsning till barnen efter skolan, kan användarna nu se vem som står vid ytterdörren, justera termostaten, kontrollera en sovande bebis i ett annat rum och mycket mer.

Läs mer om nya Family Hub 2018 här.

Samsung visar upp den första Thunderbolt 3 QLED Curved Monitor

Samsung utvidgar utbudet av monitorer med den nya CJ791 monitorn, den första curved-skärmen som har Intel’s Thunderbolt 3-uppkoppling. Skärmen är designad för både underhållning och arbete. Genom en enda Thunderbolt 3-kabel kan CJ791-användare ansluta och docka sin bildskärm och bärbara dator utan omfattande kopplingar. Thunderbolt 3-anslutningen ger en hastighet på upp till 40 GB per sekund (Gbps) – en hastighet nästan fyra gånger snabbare än USB-alternativ – vilket gör att användarna kan njuta av en anslutning med ett komplett ekosystem av dockor, skärmar och kringutrustning. Thunderbolt 3-gränssnittet gör det också möjligt för CJ791 att ge upp till 85 watt (W) av laddningskraft till bärbara datorer.

Läs mer om CJ791QLED monitor här.

Relaterade Artiklar