Nytt forum för Norrbottens e-handlare
Hem E-HANDEL Nytt forum för Norrbottens e-handlare

Nytt forum för Norrbottens e-handlare

Publicerat av: Redaktionen

Nu ska e-handlare i Norrbotten få utbyta erfarenheter, samverka och även inspirera nya generationer att driva e-handel i Norrbotten.

Norrbottens e-handelsforum är en helt ny satsning för dem som arbetar med e-handel i länet.

Nytt forum för Norrbottens e-handlare 2Trots att norrbottningarna är bäst i landet på att handla över nätet, visar statistik att Norrbotten ligger i botten när det gäller antal unga entreprenörer som startar e-handelsföretag.

-Norrbotten har lika bra förutsättningar som övriga världen, om inte bättre, säger Thomas Nordberg, kontorschef på Sparbanken Nord i Piteå, som är en av initiativtagarna till det nya forumet. Många företagare i regionen har dessutom möjlighet att kombinera e-handel med fysisk butik, vilket också gynnar den lokala handeln.

Experthjälp på plats

Den 21 september hålls forumet och deltagarna får en chans att utbyta erfarenheter och ställa frågor till experter inom e-handel, digital marknadsföring och SEO. I experthörnan finns bland annat Johanna Ögren, marknadsansvarig på Swedish Lapland Visitors Board och Bernt Johansson, grundare av företaget Firstly som är ledande inom SEO i Sverige.

En som välkomnar forumet är Ulf Byström, VD och delägare av klädmärket Gneis:

-Jag är mycket intresserad av e-handel och hoppas att vi aktörer kan samverka på ett kraftfullt sätt för framtida utveckling här uppe i norr. Kunskap finns, men den behöver spridas till fler.

Perfekt framtidsprojekt

-Det här är ett projekt som passar perfekt in i Sparbanken Nords och Framtidsbankens engagemang för regionens framtid. Därför investerar vi gärna i ett utvecklingsprojekt som Norrbottens e-handelsforum. Vi hoppas att det blir succé och något som kan fortsätta under kommande år, säger Thomas Nordberg.

Relaterade Artiklar