Hem NYHETER MatHem ökar fortsatt mer än index i september

MatHem ökar fortsatt mer än index i september

Publicerat av: Redaktionen

Trenden att fler människor börjar vänja sig, acceptera och anamma den mer digitala vardagen syns inte minst i e-handeln, där hemleverans av dagligvaror har ökat markant sedan coronapandemin startade.

MatHem ökar fortsatt mer än index i september 3Enligt Dagligvaruindex från Svensk Dagligvaruhandel som publiceras idag, rapporteras en ökning av hemleverans av dagligvaror med 43 procent under september, jämfört med samma månad 2019.

Trenden håller i sig för MatHem

Samma trend visas hos MatHem, vars siffror dock ökat mer än index varje månad sedan april. Under september ökade MatHem med hela 59 procent jämfört med i fjol. Detta innebär den hittills största positiva avvikelsen mot Dagligvaruindex under 2020.

– Under pandemin har MatHems hemleveranser av mat och vardagsprodukter snabbt blivit en viktig del av Sveriges infrastruktur. Vi har ökat våra marknadsandelar varje månad sedan i april, vilket känns fantastiskt i en så speciell tid, säger Johan Lagercrantz, Vd på MatHem.

– Vi har genomfört omfattande investeringsprojekt för att kunna anpassa vår verksamhet till den stora efterfrågan och för att kunder fortsatt ska känna sig trygga i att vända sig till oss för leverans av dagligvaror. Detta fortsätter vi kontinuerligt med, särskilt i denna tid, och vi följer hela tiden med i samhällets utveckling för att kunna anpassa oss snabbt om det behövs. Exempelvis med att erbjuda förtur för äldre personer samt personer i riskgrupp, fortsätter han.

Även oktober har redan nu visat på tillväxt, bland annat med ett nytt orderrekord tidigare i veckan. MatHem står nu väl rustade för november och december som historiskt sett visar på högt tryck på e-handel i samband med Black Friday, Cyber Monday och inte minst julhandeln.

Relaterade Artiklar