Lyckad webblansering av miljöfordon.se – ett samarbete mellan Sveriges tre största städer och Consid
Hem NYHETER Lyckad webblansering av miljöfordon.se – ett samarbete mellan Sveriges tre största städer och Consid

Lyckad webblansering av miljöfordon.se – ett samarbete mellan Sveriges tre största städer och Consid

Publicerat av: Redaktionen

Under våren gick it-konsultbolaget Consid in i ett avtal tillsammans med Stockholms stads miljöförvaltning med målsättningen att byta teknisk plattform och skapa en ny grafisk profil för miljöfordon.se.

Lyckad webblansering av miljöfordon.se – ett samarbete mellan Sveriges tre största städer och Consid 2Konsultbolaget går nu ut med nyheten om en mycket lyckad lansering.

Under våren 2017 gick konsultbolaget Consid in i ett webbprojekt rörande miljöfordon.se. Webbplatsen drivs som ett gemensamt projekt av miljöförvaltningen i Stockholm, trafikkontoret i Göteborg och miljöförvaltningen i Malmö. Webbplatsen är Sveriges ledande informationskälla om miljöfordon i Sverige, med syftet att underlätta för fordonsköpare att välja miljöanpassade produkter och drivmedel.

Webbplatsen var tidigare byggd på en äldre version av Joomla där utmaningen låg i användar- och säkerhetsbrister. Webbplatsen hade även en hel del kommunikativa brister vilket projektet skulle åtgärda.

Målsättningen blev att etablera en ny grafisk profil, med utvecklad responsiv design, mobil användarvänlighet och mer intuitiva funktioner för att stödja användaren. Consid gjorde ett ordentligt omtag av hela digitala plattformen och byggde de tekniska delarna på webbpubliceringsverktyget Umbraco. Detta för att ge redaktörerna ett enkelt sätt att arbeta med de redaktionella och innehållsmässiga delarna.

Nya miljöfordon.se är nu lanserad och resultatet blev en användarvänlig webbplats, smidig att hantera och lätt att besöka.

– Både privata bilköpare och de som hanterar bilflottor professionellt behöver kunna jämföra fakta om fordon, bränslen och beräkna kostnader. Miljöfordon.se är ett viktigt verktyg som nu blivit modernare och lättare att använda, säger Anna Norberg, projektledare för miljöfordon.se på miljöförvaltningen Stockholms stad.

Webbprojektet leddes av Peter Bäckrud, regionansvarig för Consid i Värnamo och Växjö, som är mycket nöjd över lanseringen:

– Med mer intuitiv design och nya snygga gränssnitt har vi gjort det lätt att hitta och lätt att söka på webbplatsen för alla som vill hitta information till att köra och köpa miljöfordon.

Relaterade Artiklar