Lindex webbutiker i Norden ansluter sig till Masterpass
Hem E-HANDEL Lindex webbutiker i Norden ansluter sig till Masterpass

Lindex webbutiker i Norden ansluter sig till Masterpass

Publicerat av: Redaktionen

Med det nya samarbetet med Lindex tar Masterpass ytterligare steg in i detaljhandeln.

Lindex webbutiker i Norden ansluter sig till Masterpass– Nu är det möjligt att handla på Lindex webbutiker i Sverige, Finland och Norge med Masterpass. Lindex ansluter sig därmed till en rad aktörer inom detaljhandeln som sedan tidigare erbjuder Masterpass, som till exempel Bubbleroom, Cocopanda och Halens.

”Masterpass fortsätter att locka fler stora handlare i Norden. Vi är glada att nu välkomna Lindex webbutik och deras kunder till en plattform där enkla, smidiga och trygga betalningar blir möjliga via Masterpass”, säger Mats Taraldsson, digital affärsutvecklingschef Mastercard Norden och Baltikum.

Lindex har ett stort fokus på sin onlineverksamhet där Masterpass nu blir en viktig del.

”Lindex växer allt mer online och för oss är det viktigt att hela shoppingupplevelsen på nätet är så smidig som möjligt. Med Masterpass kan vi erbjuda våra kunder en enklare och snabbare checkoutprocess som samtidigt innebär samma höga säkerhet som dagens kortbetalningar” säger Henrik Sörstedt, ansvarig för Digital Business Development på Lindex.

Med Masterpass kan man betala på nätet och i appar från vilken uppkopplad enhet som helst, i Sverige samt runt om i världen. Man lägger smidigt in alla sina kort från Mastercard samt kort från andra varumärken samt sina leveransuppgifter. Uppgifterna sparas tryggt i den digitala plånboken och användaren behöver inte knappa in dessa vid varje enskilt köp. Man kan registrera sig för en Masterpass-plånbok via sin bank samt vid själva köpet genom att klicka på Masterpass-knappen på e-handelssidan.

Masterpass finns idag tillgängligt i 37 länder världen över och accepteras hos över 340 000 handlare. I Sverige kan man sedan tidigare betala med Masterpass på bland annat TUI, SL och Arlanda Express.

Relaterade Artiklar