Hem NYHETER Garmin lanserar nya motorcykelnavigatorn zūmo XT

Garmin lanserar nya motorcykelnavigatorn zūmo XT

Publicerat av: Redaktionen

​Garmin presenterade idag zūmo XT, en motorcykelnavigator med GPS som är framtagen för att hjälpa motorcykelförare med navigering både på och bredvid de traditionella vägarna.

Garmin lanserar nya motorcykelnavigatorn zūmo XT 3Dess handskvänliga touchskärm har en ljus och mycket tydlig 5.5”-skärm med HD-upplösning. Den är framtagen för att klara det tuffast tänkbara vädret och svår terräng. Robusta zūmo XT tål regn1 och är klassad för stöttålighet enligt amerikanska militärens standard 810G. Du som motorcykelförare kommer att uppskatta mångsidigheten hos zūmo XT, med ett snabbt knapptryck får du upp vägkartor, topografiska kartor eller BirdsEye Satellite Imagery för att få fram den bästa översikten över den rutt du valt.

“zūmo XT passar alla typer av äventyr, oavsett väder och terräng. Den är redo att följa med dig, vart du än väljer att åka.” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.

“Med en ny, större och tydligare touchskärm kommer det att vara enkelt att se all information på skärmen, även en ljus och solig dag. Välj om du vill montera zūmo XT i det traditionella landscape-läget eller om du vill ha ett stående format, beroende på hur du vill att kartan ska presenteras.”

zūmo XT har imponerande funktionalitet.

Först och främst så finns nya Garmin Adventurous RoutingTM som hjälper dig att hitta de mest äventyrliga och kurviga vägarna med vacker utsikt. Äventyrliga förare – som vill ha mer än uttalade vägbeskrivningar sväng för sväng i sin zūmo – kan nu upptäcka nya platser tack vare förprogrammerade topografiska kartor. Garmin ExploreTM 2 hjälper dig som söker äventyr att på ett enkelt sätt planera dina rutter, spår och waypoints via elektroniska enheter såsom zūmo XT, en smartphone3 eller en dator. Dessutom får du tillgång till fantastiska Birdseye Satellite Imagery med nedladdningar direkt till din enhet. Ingen prenumeration krävs.

Sightseeing har aldrig varit enklare. zūmo XT har en lineup av valmöjligheter som inkluderar iOverlanderTMPOI:s, TripAdvisorTM och FoursquareTM och som erbjuder miljontals populära platser att utforska.

Att spara eller dela dina äventyr är enkelt med den nya integrerade funktionen Spela in spår. Importera3 dina favoriter bland GPX-filer trådlöst då du har parat ihop din telefon med zūmo XT via den kostnadsfria appen Garmin DriveTM. Dessutom ger den smidiga Garmin Drive-appen dig möjlighet att ta del av smartaviseringar, aktuella bensinpriser, trafikinformation i realtid4 och väder.

zūmo XT är framtagen för att ge dig så mycket bekvämlighet som möjligt. Den erbjuder ett flertal säkerhetsfunktioner, såsom handsfree telefonsamtal5 via BluetoothTM, förarvarningar vid potentiella faror6, automatisk händelsedetektering; för din familj och nära och kära utifall en incident skulle inträffa, samt möjligheten att para ihop zūmo XT med en kompatibel7 Garmin inReach satellitkommunikatör för tvåvägsmeddelanden, delning av position och interaktiv SOS. Du som motorcyklist kan streama din favoritmusik på din smartphone via zūmo XT eller genom att använda MP3 musikfiler som är lagrade på navigatorn. Inbyggd Wi-Fi® gör det enkelt att uppdatera kartor och mjukvara på zūmo XT utan behov av att använda en dator. Du kan välja mellan fast montering med konstant strömförsörjning eller förlita dig på zūmo XT:s utökade batterikapacitet som varar upp till 6 timmar (3.5 timmar med inställningar för bakgrundsljus på 100%).

zūmo XT förväntas finnas tillgänglig i mars med ett rekommenderat cirkapris på 5 499 kr.

Relaterade Artiklar