Edge530 och Edge 830 – cykeldatorer från Garmin med GPS, dynamisk prestationsregistrering samt avancerade kart- och säkerhetsfunktioner
Hem NYHETER Edge530 och Edge 830 – cykeldatorer från Garmin med GPS, dynamisk prestationsregistrering samt avancerade kart- och säkerhetsfunktioner

Edge530 och Edge 830 – cykeldatorer från Garmin med GPS, dynamisk prestationsregistrering samt avancerade kart- och säkerhetsfunktioner

Publicerat av: Redaktionen

Garmin presenterar Edge 530 och Edge 830 ­– de senaste högpresterande cykeldatorerna med GPS som kombinerar ny dynamisk prestationsdata med avancerade kart- och säkerhetsfunktioner1 i en lättviktig design som kan användas i alla typer av terräng.

Edge530 och Edge 830 – cykeldatorer från Garmin med GPS, dynamisk prestationsregistrering samt avancerade kart- och säkerhetsfunktioner 2Edge 530 och Edge 830 är laddade med nya TrailForks-data samt mountainbikedynamik, inklusive hoppräkning, hoppavstånd och hängtid, vilket gör det ännu roligare att cykla i skogen. Edge 530 har en 2,6 tums högupplöst färgskärm och styrs med hjälp av knappar och Edge 830 har en responsiv pekskärm som är snabb – även när det regnar eller du har handskar på dig.

– De nya och uppdaterade funktionerna erbjuder allt från cykeldata och navigation till säkerhets- och spårningsfunktioner säger Dan Bartel, försäljningschef på Garmin International.

– Edge 530 och Edge 830 passar lika bra till tävlingscyklisten, grusvägsälskare, pendlaren och alla däremellan.

Under cykelturen använder Edge 530 och Edge 830 vitala cykeldata för att ge dynamisk prestationsinsikt samt guidning som hjälper dig att förbättra och hantera din prestation. Nya ClimbPro-funktionen visar automatiskt kvarstående stigning och grader för varje stigning på en stig eller väg, vilket gör att du kan anpassa din ansträngning under resten av turen.

De nya Edge-cykeldatorerna ger dig också möjlighet att se hur kroppen klarar av olika miljöer med värme och höjdacclimation2 och få meddelanden som talar om när det är dags att dricka under cykelturen. Efter turen visas de fyra senaste veckornas cykling uppdelad på låga aeroba, höga aeroba och anaeroba prestationer för att utvärdera hur balanserad träningen är och visa var du behöver lägga ytterligare fokus. När du ansluter kompatibla sensorer, beräknar Edge 530 och Edge 830 din kapacitetskurva, och jämför prestationerna med föregående veckor och månader. Du som följer en träningsplan kan automatiskt synkronisera träningspass från Garmin Connect™ och TrainingPeaks direkt till din Edge och se träningspass för kommande vecka innan passet påbörjas.

På Edge 530 och Edge 830 finns cykelkarta från Garmin installerad med turn- by-turn-navigering och varningar som meddelar dig om skarpa kurvor på vägen framför. Edge 830 ger dig också möjlighet att skapa nya rutter och turer på din enhet. Rutter som lokala cyklisterna föredrar, finns sammanställda efter popularitet för att ge dig de bästa turerna på vägarna, i bergen eller på grusvägar som har sammanställts utifrån de leder som är mest välbesökta av cyklister. Den kan även guida dig tillbaka till spåret – eller tillbaka till start – om du avviker från vägen eller beslutar dig för att vända hem tidigare. Både Edge 530 eller Edge 830 beräknar rutter dubbelt så snabbt som tidigare modeller.

Både Edge 530 och Edge 830 är perfekta följeslagare på ditt nästa mountainbikeäventyr.  Båda modellerna är förladdade med data från Trailforks, inklusive detaljerade cykelkartor med rutter i över 80 länder, komplett med ratings över rutterna. Du kan se rutten direkt i din Edge-enhet och välja det spår som passar bäst för din skicklighetsnivå. Väl ute i spåret, visar Forksight-läget automatiskt kommande vägförgreningar och visar var de finns i nätverket med rutter. Under turen registrerar Edge 530 och Edge 830 alla episka detaljer med nya mountainbike-mätvärden som antal hopp, hoppavstånd och hängtid. De registrerar även Grit, som anger svårigheten på en tur med hjälp av GPS, höjd- och accelerometerdata, och Flow, som mäter hur smidigt du tar dig ned för ett spår.

Oavsett om du pendlar till jobbet eller cyklar tillsammans med vänner, ger inbyggda säkerhets- och spårningsfunktioner1 på Edge 530 och Edge 830 extra trygghet när du är ute. Gruppmeddelanden och spårning hjälper dig att hålla kontakten med dina cykelkompisar om ni kommer ifrån varandra. Vid en olycka skickas din position automatiskt till din nödkontakt.

Edge 530 och Edge 830 kompatibla med Varia™-serien. RTL510 bakåtseende radar och UT800 smarta cykellampor så att du både syns och ser bättre. Och om du stannar och ställer ifrån dig cykeln meddelar det nya PIN-skyddade cykellarmet din smartphone om cykeln flyttas.

Med hjälp av Garmin kan du anpassa din enhet med gratis appar, widgets och datafält från Connect IQ store. Använd AccuWeather MinuteCast-appen för att ta reda på när det skall börja regna eller använd Yelp-appen för att ladda ner platser för närliggande caféer eller cykelaffärer längs rutten. Du som planerar dina turer i förväg kan ladda ned Strava Summit, Komoot eller Wikiloc-apparna för att importera favoritrutterna direkt till din Edge-enhet.

Edge 530 och Edge 830 har upp till 20 timmars batteritid. De har ett rekommenderat cirkapris på mellan 3 299:- och 5 499:- beroende på paketering.

Relaterade Artiklar