Hem NYHETER 3bits Flow – en helhetslösning för e-handel

3bits Flow – en helhetslösning för e-handel

Publicerat av: Redaktionen

Att ni snabbt och kontrollerat kommer i gång med er e-handel kan vara skillnaden mellan att lyckas och att inte göra det.

3bits Flow – en helhetslösning för e-handel 4Med 3bits Flow går det snabbare att komma igång och vi erbjuder mycket hjälp på vägen. Vi kan erbjuda en komplett e-handelslösning byggd på den best-of-breed-strategi som passar ert företag bäst oavsett om ni säljer till konsumenter (B2C) eller till företag (B2B).

3bits Flow är ett One-Stop-Shop-koncept där vi tar ett helhetsgrepp för att få i gång eller förbättra er digitala affär. I konceptet ingår en komplett e-handel där vi hjälper till hela vägen, från A-Ö. Vi börjar med att lyssna på er affärsstrategi under en strategisk workshop och förstudie, sedan rullar det på med designkoncept och UX i fokus till integration av de affärskritiska systemen som er affär är uppbyggd kring.

Under projektets gång får ni vara med och se när systemet byggs upp för att kunna vara med och påverka slutresultatet innan lanseringen. De som ger support på lösningen har varit med under hela utvecklingsfasen och bidrar till att kunna vara en närvarande partner med insikt i hela affären. Vi bygger skalbara lösningar så att de lätt kan växa när verksamheten förändras.

Vi kan också hjälpa er att tänka digital handel, frågeställningar som vi jobbar med kan vara vad det innebär för organisationen att vara e-handlare, hur man hanterar innehåll och hur man förhåller sig till sökmotorer och annonsplatser för att driva trafik till sidan.

Låter det intressant? Boka en strategisk workshop för att förbättra er e-handel sales@3bits.se

En plattform att bygga vidare på

Utifrån en grundsajt byggd på moderna plattformar som LitiumBizzkit eller nopCommerce anpassar vi e-handelslösningen efter era krav och era designkoncept/grafiska profil. Vilken plattform som passar er bäst kommer vi fram till gemensamt under vår inledande workshop. Vi bygger både lösningar som är molnbaserade och on-prem.

Genom att välja en trygg och välbeprövad grundplattform kan vi förenkla ett projekt både i utvecklingstid och komplexitet – vilket blir kostnadseffektivt och betydligt snabbare att komma igång med än att starta från noll. Ni kommer igång på en plattform som ni kan växa i både vad gäller funktioner och anpassningsmöjligheter med hög säkerhet och snabb prestanda. Ni får ett riktigt bra fundament att bygga vidare på i framtiden.

Vi bygger gärna en komplett lösning med hjälp av best-of-breed-strategin för att hitta de system och funktioner som är de bästa för just er. Vi har många byggstenar i vår verktygslåda som Elasticsearch för söklösningar och inRiver för PIM-lösningar. Ni får en kundanpassad lösning för just er e-handel.

Standardfunktioner som kundregistrering, varukorg, hantering av produktdata, kampanjhantering och orderhantering finns redan på plats och vi kan fokusera på er affärsmodell och anpassningar för att möta era krav och behov.

Det viktiga teamet

En av 3bits styrkor är att utvecklingen sker in house i redan sammansvetsade team på kontoren i Göteborg och Jönköping – något som uppskattas både av kunder och medarbetare. För att lyckas på sikt vet vi att ett starkt team är viktigt. Hos oss är varje team självförsörjande vad gäller utveckling och test och support. I teamet ingår så klart även ni själva och våra affärsutvecklare. Detta team är sedan det som bygger och testar lösningen tillsammans och till slut ansvarar för support av den färdiga produkten. Detta gör att vi kan säkerställa kontinuerlig kvalitet och ett långsiktigt samarbete.

Vi lämnar inga projekt ifrån oss utan en uttalad supportlösning, som ger din organisation den hjälp ni behöver till de frågor som uppstår längs vägen.

Vi tycker ett agilt arbetssätt är det bästa i ett webbprojekt som spänner över mycket funktioner och då är timbaserad löpande debitering ofta effektivt och bra. Men genom 3bits Flow kan vi tillsammans ganska snabbt komma fram till förändringar och eventuella hinder vi ser, och dela upp projektet i mindre delar. Därför kan vi erbjuda en e-handelslösning till antingen löpande räkning eller till ett paketerat fastpris, där du får koll på kostnaden direkt.

Vi är med er under hela e-handelsprojektet

3bits Flow – en helhetslösning för e-handel 5Strategisk workshop

Alla våra projekt tar sin början i en strategisk workshop. I 3bits Flow ingår den i själva projektet. Under denna workshop tittar vi på era krav och behov. Utifrån utkomsten av denna workshop mappar vi funktionalitet mot våra plattformar och får fram en nettolista på integrationer och specialfunktionalitet som måste anpassas. Vi pratar form och färg, kundresan och hur man ska tänka användarvänligt (UX). Vi pratar också om vad detta innebär för er organisation och hur ni bör bemanna.

Presentation av förstudie

Efteråt presenterar vi vårt förslag på lösning. Det roliga börjar nu, ni får ett förslag baserat på de resultat vi fått fram under workshopen. Vi diskuterar kring skisser och idéer och jobbar fram en gemensam målbild över vad projektet ska åstadkomma samt föreslår hur projektet bäst ska genomföras från båda sidor. Här får ni koll på projektet och kan ta ett välgrundat beslut innan vi går vidare till utvecklingsfasen.

Design och utveckling

Nu påbörjar vi utvecklingen och vi har återkommande möten med er där vi går igenom var i processen vi befinner oss. Tillsammans med er som kund implementerar vi lösningen så att uppsatta projektmål uppfylls. Varje sprint mynnar ut i en testbar version av systemet som ger er som beställare möjlighet att se lösningen så tidigt som möjligt för att kunna tycka till om funktioner och lägga till och ändra så att det blir den lösning som blir den bästa för just er och era kunder.

Lansering och teknisk support

Vid lanseringen går ni live med er lösning, vi finns självklart med och stöder upp med affärsutveckling och support. Då e-handeln alltid är en mycket kritisk verksamhet för våra kunder har vi byggt upp en supportorganisation som också ansvarar för våra interna tester av system vi utvecklar. På detta sätt får vi en naturlig kompetensspridning till vår support kring hela system och nya lösningar.

Vidareutveckling

Härifrån börjar vi nästa steg med vidareutveckling av lösningen för att fortsätta ta er vidare på er digitala resa. Vi finns alltid nära tillhands när e-handel växer och ska förändras som en långsiktig partner. På samma sätt som under det inledande projektet finns hela teamet med för att fortsätta att förfina lösningen för att förbättra kundupplevelsen och för att växa med er.

Detta är 3bits Flow, tillsammans ger vi oss ut på en rolig resa som vi har gjort med flera av våra kunder sedan 2008. 3bits jobbar med allt från själva e-handelsaffären och utveckling av denna till det tekniska genomförandet och förvaltning av lösningar. För att lösa leveranser med ett högt tempo har samarbetet hög prioritet.

Långsiktiga kundrelationer är något som varit avgörande för att lyckas. Att göra det tillsammans är viktigt för oss, att vi har ett gemensamt mål framåt.

Vi på 3bits hjälper stora och små e-handlare att leverera i framkant, det kan vi göra eftersom vi är genuint intresserade av hela e-handelsaffären och genom att erbjuda teknik och support på topp. Vi förstår vad som krävs av din organisation.

Relaterade Artiklar