Xiaomi presenterar Xiaomi 13T-serien – här är allt om telefonerna
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER Xiaomi presenterar nu Xiaomi 13T-serien – här är allt om telefonerna

Xiaomi presenterar nu Xiaomi 13T-serien – här är allt om telefonerna

Publicerat av: Redaktionen

Xiaomi har idag genomfört den globala lanseringen av Xiaomi 13T-serien, vid ett event I Berlin.

Två modeller, Xiaomi 13T Pro samt Xiaomi 13T, kommer att lanseras på den nordiska marknaden, med säljstart redan idag, 26 september, i butik och online.

Det rekommenderade priset på toppmodellen 13T Pro är under 10 000 kronor, och under de första veckornas försäljning är båda telefonerna dessutom rabatterade ytterligare.

Båda telefonerna innehåller mobilkamerateknologi och funktioner från Leica och innebär ett nytt steg i företagens samarbete. Telefonerna är framtagna för att kunna återskapa den autentiska Leica-upplevelsen av fotografering, och återskapa bilder på en kristallklar AMOLED-skärm utan att användaren behöver oroa sig för batteritiden.

 Både Xiaomi 13T Pro och Xiaomi 13T erbjuder en trippelkamerauppsättning med Summicron-linser som utvecklats tillsammans med Leica. Det inkluderar en 50MP vidvinkelkamera med motsvarande 24mm brännvidd och en 7P asfärisk lins designad för att fånga mer ljus och möjliggöra fotografering med stort dynamiskt omfång, en 50MP telefotolins med motsvarande 50mm brännvidd, samt en 12MP ultravidvinkelkamera med motsvarande 15mm brännvidd som är perfekt för att ta panoramabilder och storslagna landskap. Både Xiaomi 13T Pro och Xiaomi 13T erbjuder, tack vare stöd för DCI-P3, ett bredare färgomfång vilket hjälper till att fånga varje ögonblick med klassisk Leica-kvalitet.

Xiaomi 13T-serien har även en funktion för anpassade fotografiska stilar i Pro-läget, något som först lanserades i Xiaomi 13 Ultra våren 2023. Funktionen låter användare justera och förinställa ton, tonalitet och textur, och bevara mer detaljer och färgnyanser för efterbearbetning. Förinställningar kan också sparas för att skapa fotografier med en distinkt, personlig stil.

Användarupplevelsen stärks ytterligare tack vare en 6.67” CrystalRez-skärm med stöd för upp till 144Hz uppdateringsfrekvens. Skärmens upplösning på 2712 x 1220 motsvarar 446 ppi. Skärmarnas ljusstyrka är 1200 nits som kan utökas till maximalt 2600 nits. Den fullständiga DCI-P3 täckningen ger stöd för 68 miljarder färger, vilket ger komplett kompatibilitet med HDR10+.

Användare har möjlighet att ta del av 100 GB molnlagring genom Google One under en sex månaders provperiod, samt tre månaders abonnemang på YouTube Premium för reklamfri tillgång till YouTube och YouTube Music-appen.

 Xiaomi 13T Pro drivs av ett MediaTek Dimensity 9200+-chip med en åttakärnig processor som når hastigheter upp till 3,35GHz, och har en inbyggd GPU i form av Arm Immortalis-G715 som förbättrar bildbehandlingen för en smidigare spelupplevelse. Xiaomi 13T är utrustad med ett energieffektivt MediaTek Dimensity 8200-Ultra chipset, tillverkat med den senaste TSMC 4nm-processen, vilket ger förbättrad prestanda för både databehandling och grafik.

Xiaomi 13T Pro stödjer Xiaomi 120W HyperCharge, vilket möjliggör laddning till fullt batteri på bara 19 minuter. Båda enheterna har snabbladdningsalternativ där Xiaomi 13T Pro laddar 36% och Xiaomi 13T laddar 21% på endast fem minuter. Båda telefonerna kommer med ett batteri på 5000mAh.

 Både Xiaomi 13T Pro och Xiaomi 13T kommer vara tillgänglig i två färger: Black och Alpine Blue. Baksidan av Alpine Blue är utstyckad med hållbar läderimitation i ett greppvänligt Xiaomi BioComfort-utförande. I kontrast har Black-modellen en blank bakpanel i glas som tillför en elegant touch av lyx. Båda telefonerna är dessutom IP68-certifierade för vatten- och dammtäthet, så användare kan känna sig trygga vart telefonerna än används.

Xiaomi 13T Pro lanseras i Sverige med konfigurationen 12GB RAM/512GB lagring och har ett rekommenderat pris på 9 990 kronor inklusive moms, med ett lanseringserbjudande på 7 990 kronor inklusive moms hos utvalda återförsäljare.

Xiaomi presenterar Xiaomi 13T-serien – här är allt om telefonernaXiaomi 13T lanseras i Sverige med konfigurationen 8/256GB och har ett rekommenderat pris på 7 990 kronor inklusive moms, med ett lanseringserbjudande på 6 490 kronor inklusive moms hos utvalda återförsäljare. Erbjudandena gäller fram till den 15 oktober.

Båda telefonerna kommer att få fyra generationer av Android OS-uppgraderingar, och fem år av säkerhetsuppgraderingar.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar