Betala din elbilsladdning med Visa, Mastercard, Apple Pay, Google Pay eller RFID på Allego
Hem BETALLÖSNINGAR Nu kan du betala din elbilsladdning med Visa, Mastercard, Apple Pay, Google Pay eller RFID på Allego

Nu kan du betala din elbilsladdning med Visa, Mastercard, Apple Pay, Google Pay eller RFID på Allego

Publicerat av: Redaktionen

Hos Allego är det enkelt att ladda bilen.

Förutom traditionella betalkort går det även att använda abonnemang från flera av de stora biltillverkarna, samt laddtaggar från olika roamingaktörer.

– Du ska själv kunna välja hur du vill ladda, säger Johan Tonde, Business Developer på Allego.

Det ska vara enkelt att ladda elbilen. Allego erbjuder därför inte bara möjligheten att betala med traditionellt betalkort, utan även med en rad appar eller taggar, samt med åtta olika abonnemang från bland annat Volkswagen, Mercedes, Kia och Hyundai.
– Hur laddar man här? Det är den första frågan många ställer sig vid en ny laddstation. Hos oss ska man kunna ladda hur man själv vill. Både bil- och elleverantörer erbjuder idag sina kunder en rad olika lösningar. Vår uppgift är att integrera så många som möjligt av dem i våra system så att de som laddar hos oss ska kunna göra det så smidigt som möjligt, säger Johan Tonde, Business Developer för Allego i Norden.

Visa, Mastercard eller RFID?

Idag betalar cirka 70 procent av Sveriges elbilsförare med traditionella betalkort vid laddning. 30 procent använder abonnemang från biltillverkaren eller en tagg kopplad till en annan leverantör som t.ex Northe, MER, Virta, InCharge, PlugSurfing, Eon, Norska Elbilsföreningen. Mot en månadsavgift erbjuder abonnemangen ofta lägre pris per kilowattimme.
– Marknaden förändras snabbt. Att binda kunderna vid färre antal laddstationer är fel väg att gå. Vi tycker att fler ska köra elbil. Då är det viktigt att erbjuda en infrastruktur som kan konkurrera med fossila bränslen och göra det möjligt att ladda sin bil var och hur man vill, säger Johan Tonde.

Betala din elbilsladdning med Visa, Mastercard, Apple Pay, Google Pay eller RFID på AllegoExpanderar kraftigt

Marknaden för laddlösningar går mot större anläggningar med flera laddare per station. I den här utvecklingen är Allego en av Europas ledande aktörer och företaget expanderar kraftigt med flera nya stationer.
– Utvecklingen går snabbt. Vi öppnar nu många nya städer i Sverige. Vid våra stationer erbjuder vi marknadens enklaste sätt att betala och starta en laddning, säger Johan Tonde.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar