Sveriges tredje största fiberleverantör Bredband2 inleder samarbete med Billogram
Hem LEVERANTÖRER Sveriges tredje största fiberleverantör Bredband2 inleder samarbete med Billogram

Sveriges tredje största fiberleverantör Bredband2 inleder samarbete med Billogram

Publicerat av: Redaktionen

Bredband2 är en etablerad leverantör av data- och telekommunikation samt säkerhetslösningar som sedan 1989 försett både företag och privatpersoner med trygg och smidig uppkoppling.

Tack vare sina cirka 500 000 kunder är Bredband2 en av Sveriges största fiberleverantörer.

I en tid då kundernas rörlighet på marknaden tycks öka satsar man nu på att stärka kundupplevelsen genom att inleda ett samarbete med faktura- och betalplattformen Billogram.

 Det stundande ekonomiska läget gör kunderna allt mer utvärderande. Billograms färska Novusundersökning visar till exempel att hälften (50%) av svenskarna i åldern 18-34 år idag är mer benägna att byta leverantör för till exempel mobiltelefoni och bredband än för sex månader sedan. Samtidigt anser åtta av tio (80%) att en smidig betalning är viktig för att man ska stanna kvar som kund (89% av 18-34 åringar).

I samband med detta gör Bredband2 en strategisk förändring för att optimera kundupplevelsen – och i förlängningen kundlojaliteten. Bredband2 lämnar nu sitt tidigare samarbete och väljer istället Billograms plattform för faktura och betalning.

  • Vi är glada att med det här samarbetet kunna göra våra kunders digitala vardag ännu smidigare. Vi ser en stor variation av önskemål kring fakturering och betalningslösningar. Med Billograms plattform kan vi nu möta dessa behov och samtidigt öka vår interna effektivitet. Det är en riktig win-win för båda parter, och ett stort värde för kunderna att kring-upplevelserna runt våra tjänster är lika smidiga som tjänsterna själva, säger Edit Lagercrantz, Ekonomichef Controlling på Bredband2.

Bredband2 är Sveriges tredje största fiberleverantör, med ett starkt fokus på att erbjuda stabilt och prisvärt bredband. Genom att välja Billogram som betalningspartner stärker de inte bara sin position på marknaden, utan skickar även en stark signal om deras ambition om att bli bäst i branschen när det kommer till kundupplevelsen.

  • Sveriges tredje största fiberleverantör Bredband2 inleder samarbete med Billogram

    Tom Hedman från Billogram

    Det känns väldigt roligt att inleda det här samarbetet med Bredband2, en av de främsta leverantörerna i branschen. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att fortsätta göra kunderna i branschen nöjdare och mer lojala. Betaltillfället är en av de absolut viktigaste kontaktytorna med kunden och det är där man kan göra störst förändring till lägst kostnad, säger Tom Hedman, Head of Strategic Sales på Billogram.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar