MOTIONAL IONIQ 5 Robotaxi tillverkas vid nya Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK MOTIONAL IONIQ 5 Robotaxi tillverkas vid nya Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore

MOTIONAL IONIQ 5 Robotaxi tillverkas vid nya Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore

Publicerat av: Redaktionen

Hyundai Motor Group (Koncernen) och Motional – en global ledare inom autonoma teknologier – firar öppnandet av Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS) och tillkännager att Hyundai och Motionals gemensamt utvecklade helt elektriska IONIQ 5 robotaxi kommer att tillverkas vid HMGICS. De första produktionsklara IONIQ 5 robotaxi kommer att introduceras som en del av Motionals kommersiella tjänster i USA från och med 2024.

Dessutom avslöjade Motional och Koncernen idag att IONIQ 5 robotaxi är ett av de första SAE Level 4-autonoma fordonen (AVs) som certifierats enligt amerikanska Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS).

Certifieringen är ett bevis på fordonets otroligt noggranna utvecklings- och testprogram, dess säkerhet och tillförlitlighet samt den sofistikerade autonoma teknologin, enligt Motionals President och CEO, Karl Iagnemma.

MOTIONAL IONIQ 5 Robotaxi tillverkas vid nya Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore

“HMGICS är en vision för transportinnovation,” sa Iagnemma. “Vi är enormt stolta över att ha IONIQ 5 robotaxi tillverkad vid denna anläggning och ser fram emot att introducera världen för några av de första någonsin FMVSS-certifierade autonoma fordonen. Det är genom styrkan i vårt samarbete med Hyundai som vi kunde utveckla en branschledande robotaxi som uppfyller stränga federala standarder och är redo för masskommersialisering.”

Om HMGICS roll i att ta IONIQ 5 robotaxi från utveckling till produktionsverklighet, kommenterar VD för HMGICS, Hong Bum Jung: “HMGICS står som Hyundai Motor Groups första globala innovationsnav och globala testbädd för framtidens mobilitet. Vår uppgift på HMGICS är att revolutionera mobilitetsvärdekedjan genom att utveckla och producera avancerade och diversifierade versioner av framtidens mobilitetslösningar. Genom att inleda produktionen av IONIQ 5 robotaxi i samarbete med Motional är vi engagerade i en kontinuerlig innovationsresa och strävar efter att ligga i framkant för paradigmskiftet inom framtidens mobilitet.”

HMGICS kombinerar avancerad automation och realtidsövervakning och datavärdering för att driva gränserna för vad som är möjligt inom produktion. Den är också utrustad med avancerade funktioner specifika för HMGICS för att stödja AV-produktion, inklusive testfaciliteter och ett kalibreringscenter. Motional har placerat ut ett team på plats för att assistera med produktionen. Dessa anställda finns på Autonomous Vehicle Integration Center och kommer att utföra kritiska diagnostik-, programvaruutvecklings-, kalibrerings- och valideringsuppgifter för att säkerställa att färdiga exemplar av IONIQ 5 robotaxi uppfyller stränga specifikationer och är redo för insättning.

Motional och Koncernen har förberett sig för produktionen av banbrytande IONIQ 5 robotaxi i flera år, inklusive utvecklingen av en begränsad serie prototypfordon som har testats i USA och Singapore i över ett år. Den initiala flottan av IONIQ 5 robotaxi har nyligen genomfört en serie utvärderingar designade för att visa kvaliteten, prestandan och mognaden hos robotaxin och dess autonoma körteknik. Kommersiell produktion av IONIQ 5 robotaxi pågår, och de första modellerna har redan kommit till Motionals anläggning i USA. Fordonen genomgår Motionals rigorösa tester och säkerhetsvalideringsprocesser innan de sätts i kommersiell trafik 2024.

Relaterade Artiklar