Klimatavtrycket på samtliga livsmedelsprodukter görs nu tillgängligt för Menigos kunder
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Klimatavtrycket på samtliga livsmedelsprodukter görs nu tillgängligt för Menigos kunder

Klimatavtrycket på samtliga livsmedelsprodukter görs nu tillgängligt för Menigos kunder

Publicerat av: Redaktionen

Nu gör Menigo det enklare för sina kunder, leverantörer och sig själva, att jämföra olika livsmedelsprodukters utsläppsmängd för att på så sätt fattat mer hållbara och medvetna inköpsbeslut.

Genom samarbetet med CarbonCloud räknas klimatpåverkan ut på varje enskild produkt och tillgängliggörs via Menigos webbshop.

Detta är ett efterlängtat och viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete. Vi går från att tidigare kunnat mäta klimatavtrycket för produkt vid enstaka tillfällen, till att kunna följa det i vårt dagliga arbete. Genom att CO2 beräkna alla livsmedelsprodukter i vårt sortiment får vi en större möjlighet att minska våra utsläpp i hela värdekedjan, och skapa förutsättningar för våra kunder och leverantörer att minska sina utsläpp, säger Christoffer Carlsmose, Head of Corporate Sustainability Menigo.

Från och med idag märks samtliga livsmedelsprodukter med dess totala klimatavtryck i företagets webbshop. Modellen baseras på en unik uträkning som CarbonCloud själva utvecklat, vilken kombinerar produktionsdata direkt från varje produkt med forskningsdata på utsläppsintensiteten i varje process och representativa produktionsdata från globala källor. Lösningen låter samtliga aktörer mäta och visa upp sin klimatpåverkan och jämföra alla sina leverantörer på ett rättvist sätt.

Det känns helt otroligt att få upp avtrycken på så många produkter mot kund. Äntligen kan Menigos kunder fatta klimatsmarta inköpsbeslut direkt i kassan och producenterna kan på riktigt jämföra sin klimatprestanda mot branschkollegorna. Detta är ett viktigt steg framåt i en lång resa för hela livsmedelsindustrin, säger David Bryngelsson, VD och Medgrundare av CarbonCloud.

Klimatavtrycket på samtliga livsmedelsprodukter görs nu tillgängligt för Menigos kunder

Att visualisera klimatavtrycket per produkt är ett nytt sätt att arbeta för alla aktörer i värdekedjan, leverantör, grossist och restauratör. Att med gemensamma krafter arbeta för att reducera varje enskild livsmedelsprodukts klimatavtryck kommer skapa långsiktig skillnad på riktigt, avslutar Christoffer Carlsmose, Head of Corporate Sustainability Menigo.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar