HP, Decathlon och Lonati Group presenterar koncept för hållbar skotillverkning under ITMA i Milano
Hem LEVERANTÖRERHEWLETT PACKARD ITMA-mässan i Milano: HP, Decathlon och Lonati Group presenterar koncept för hållbar skotillverkning

ITMA-mässan i Milano: HP, Decathlon och Lonati Group presenterar koncept för hållbar skotillverkning

Publicerat av: Redaktionen

Genom att utnyttja digital teknik definierar företagen tillsammans framtiden för produkttillverkning

HP, globalt i framkant inom teknik, är stolta över att tillsammans med Decathlon, ett av världens största sportföretag, och Lonati Group presenterar sitt banbrytande tillverkningskoncept på ITMA-mässan i Milano.

Tillsammans presenterar de ett innovativt och hållbart tillvägagångssätt för skotillverkning som kommer att omforma branschen.

Med avancerad teknologi som HP:s Multi Jet Fusion-teknik och Lonatis stickmaskiner för skons övre del banar detta samarbete väg för en framtid av hållbar skotillverkning.

Traditionellt kräver skoproduktion många olika delar, vidhäftande material och ett betydande arbetslag. HP, Lonati Group och Decathlon omformar processen genom att använda revolutionerande 3D-printing. I sin senaste innovation har de utvecklat en sportsko som förkroppsligar framtidens tillverkning av skor.

Denna banbrytande sko kombinerar Lonatis noggrant utformade skotextillie med en innovativ mellan- och yttersula som tillverkas med HP:s toppmoderna 3D-skrivare. Lonatis stickmaskiner XT-MACHINE och Double Cylinder E1530XS gör det möjligt att tillverka ovandelar till skor med tyg i ett eller två lager, vilket resulterar i en integrerad ovandel som ger enastående komfort, lätthet, prestanda och kvalitet.

Med detta partnerskap vill företagen fokusera på fördelarna med 3D-printning och digital stickning för tillverkning på industriell nivå, med betoning på följande viktiga punkter:

  1. Skräddarsydd: Skon är mycket anpassningsbar, vilket gör det möjligt för konsumenterna att skräddarsy sina skor så att de passar deras preferenser och behov.
  2. Cirkularitet och reparationsmöjlighet: Genom en limfri konstruktionslösning kan skon enkelt repareras vid behov. Sulan och ovandelen kan separeras, vilket möjliggör specifika reparationer utan att hela skon behöver kasseras. Detta förlänger inte bara produktens livslängd utan minskar också avfallet. Användningen av ett enda material, TPU (termoplastisk polyuretan), för grepp- och dämpningsdelarna förbättrar dessutom skons möjlighet att återvinnas. Allt detta bidrar till en mer hållbar och miljövänlig produktlivscykel.
  3. Lokal produktion: Genom att använda 3D-printing kan skon tillverkas lokalt, vilket minskar transportutsläppen och stödjer lokala ekonomier.
  4. Flexibilitet: Tillverkningsprocessen möjliggör optimering av lagerhållningstiden och underlättar produktion på begäran, vilket minskar avfallet.

Phillipe Seille, Exploration Leader på Decathlon, uttryckte sin entusiasm över samarbetet och sa:

“Vi är glada över att samarbeta med HP:s “Personalization & 3D Printing-verksamhet” och Lonati Group i detta projekt som visar på vårt engagemang för hållbarhet. Genom att utnyttja potentialen i 3D-printing revolutionerar vi skotillverkningsprocessen och erbjuder konsumenterna skräddarsydda, återvinningsbara och lokalt producerade skor.”

Don Albert, Head of Footwear and Sports på HP Personalization & 3D Printing, tillade:

HP, Decathlon och Lonati Group presenterar koncept för hållbar skotillverkning under ITMA i Milano“HP:s Multi Jet Fusion-teknik möjliggör en ny era av hållbar och innovativ tillverkning. Vi är stolta över att samarbeta med Decathlon för att visa den enorma potentialen med 3D-printing för att bidra till ett mer hållbart tillvägagångssätt för skotillverkning. Lonati Groups expertis inom teknik för ovandelar till skor stämmer perfekt överens med våra gemensamma värderingar vad gäller hållbarhet. Det är verkligen inspirerande att arbeta tillsammans.”

Decathlon, Lonati Group och HP omformar tillsammans framtiden för hållbar skotillverkning.

Relaterade Artiklar