BankID lanserar ett digitalt ID-kort
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR BankID lanserar nu ett digitalt ID-kort

BankID lanserar nu ett digitalt ID-kort

Publicerat av: Redaktionen

Inför sommaren lanserar BankID en spännande nyhet – möjligheten att skapa ditt egna digitala ID-kort.

För att göra det behöver du bara en giltig ID-handling, som svenskt pass eller nationellt ID-kort.

BankID lanserar ett digitalt ID-kortBankIDs nya lösning bygger på samma säkra teknik för identifiering och underskrift, men har utökats för att även inkludera fysiska miljöfaktorer.

Det digitala ID-kortet fungerar som ett smidigt alternativ för att styrka din ålder på platser som Systembolaget, samt legitimering vid pakethämtning och andra situationer som kräver bevis på identitet.

Hur det kommer att fungera:
 1. Du identifierar dig i BankID-appen för att öppna ditt digitala ID-kort.
 2. I appen visas ID-kortet i två minuter. På ID-kortet visas:
  – Ansiktsbild
  – Namn, personnummer och ålder
  – Säkerhetsdetaljer
  – Rörlig QR-kod för validering av ID-kort
 3. Företaget läser av QR-koden i din app. Antingen via BankID tjänstegränssnitt och exempelvis ansluten scanner, eller en BankID-app.

BankIDs nya digitala ID-kort är den perfekta lösningen för en smidigare vardag och gör det enkelt om du råkar glömma legget hemma. Dock fungerar inte det digitala ID-kortet mot myndigheter i nuläget och det är upp till varje enskilt företag att bestämma om de vill använda denna identifieringsmetod.

För närvarande finns det inget officiellt lanseringsdatum fastställt, men det är planerat att lanseras innan sommaren. Fortsätt att hålla dig uppdaterad på vår hemsida och få möjligheten att vara en av de första att implementera den nya identifieringsmetoden.

Relaterade Artiklar