ISE 2024: Samsung presenterar avancerad ‘connectivity’ via SmartThings för sina B2B-skärmar
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Samsung presenterar avancerad ‘connectivity’ via SmartThings för sina B2B-skärmar

Samsung presenterar avancerad ‘connectivity’ via SmartThings för sina B2B-skärmar

Publicerat av: Redaktionen

Samsung Electronics Co., Ltd. visar idag hur SmartThings kommer att stärka sina B2B-skärmar för att forma framtidens affärsanslutning, på Integrated Systems Europe (ISE) 2024 i Barcelona.

Samsungs “SmartThings for Business”-utställning lyfter de nya framstegen som den banbrytande internet-of-things-plattformen (IoT) kommer att erbjuda, såväl som Samsungs engagemang för att tillhandahålla mer uppkopplade och lättstyrda digitala skyltar inom olika branscher.

“I en kommersiell bildskärmssektor där operativ effektivitet är nyckeln, utnyttjar Samsungs digitala skyltar SmartThings för att leverera nästa generations anslutningar och funktioner till organisationer av alla storlekar”, säger SW Yong, President och Head of Visual Display Business på Samsung Electronics. “Denna expansion av SmartThings ekosystem kommer att höja upplevelsen för kunder och partners från en mängd olika branscher.”

Nedan listas nyheterna i i korthet, för att läsa i detalj om vad Samsung presenterade på ISE 2024 – samt hitta bilder – besök Samsungs nyhetsrum.

Så kan företag utnyttja uppkopplad teknik genom SmartThings – från Smart Store till Smart Office

Under evenemanget visar Samsung hur SmartThings gör det möjligt för företagare att utnyttja sin digitala skyltning för att ansluta och få mer kontroll över sina smarta enheter i olika landskap. Genom att erbjuda SmartThings-anslutningsfunktionen till kommersiella displayprodukter som Smart Signage och hotell-TV:s, kan användare uppleva bekvämligheten med hyperanslutning i sina affärsmiljöer. Dessa ändringar kommer att inkludera Samsungs smarta enheter, såväl som andra enheter som stöder branschens senaste IoT-specifikationer, Materia och Home Connectivity Alliance (HCA).

Med funktionen Routines kan användare skapa önskade miljöer genom att ställa in optimal belysning, temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet i förväg, och enkelt underhålla dem över tid med automatiserad utrymmeshantering. Till exempel kan en smart butik automatiskt slå på och stänga av strömförsörjningen för att anpassa menytavlor och belysning utefter öppettider.

Dessutom hjälper SmartThings AI Energy Mode företagare att minska energianvändningen genom effektiv tillgångshantering och avancerad övervakning, som att stänga av anslutna enheter eller dämpa belysningen under dagen beroende på strömförbrukning, beläggning och tid.

SmartThings for Business är ett viktigt steg framåt inom uppkopplad teknik för företag och kommer att vara globalt tillgängligt under första halvåret av 2024. Plattformen kommer att öppna nya möjligheter för effektiv, smart hantering av olika smarta enheter inom alla branscher, och erbjuda skräddarsydda och intelligenta enhetshanteringslösningar som tillgodoser de unika behoven i olika affärsmiljöer.

Nya Samsung Interactive Display använder åtkomst till Google Play-appar och Google-tjänster för olika utbildningsmöjligheter

Under ISE tillkännager Samsung även sin första Google Enterprise Devices Licensing Agreement (EDLA)-certifierade[2] interaktiva skärm (modellnamn: WAD) som förväntas lanseras under första halvåret av 2024. WAD-serien drivs av Android™ 13 och finns i 65-, 75- och 86-tums modeller — som ger en sömlös och intuitiv inlärningsupplevelse för både lärare och elever.

WAD-serien erbjuder en interaktiv klassrumsupplevelse med en uppsättning pedagogiska verktyg. Den ger åtkomst till flera utbildningsappar via Google Play, samtidigt som den ger åtkomst till olika Google-tjänster, som Google Classroom och Google Drive. Den interaktiva skärmen har utseendet och känslan av en stor surfplatta med ett välbekant och intuitivt användargränssnitt (UI).

ISE 2024: Samsung presenterar avancerad ‘connectivity’ via SmartThings för sina B2B-skärmar

Dessutom erbjuder Device Management Solution (DMS) fjärrövervakning och kontroll av klassrumsskärmar, även när oförutsedda omständigheter uppstår, för att öka bekvämligheten i utbildningsmiljöer. Med Advanced Messaging kan displayerna omedelbart skicka viktiga meddelanden över hela skolområdet, klassrum och offentliga utrymmen. Brådskande kommunikation kan också visas på interaktiva whiteboards, så att studenter och annan personal larmas i realtid.

I samarbete med Cisco avslöjas 105” 5K Smart Signage – optimerad för en hybrid arbetsupplevelse

Samsung meddelade idag även ett utökat partnerskap tillsammans med Cisco för att leverera förbättrade samarbetsupplevelser för hybridarbetare. Som en del av det nya partnerskapet presenterade Samsung sin nya 105-tums, 21:9 Smart Signage QPD-5K-modell, kompatibel med Cisco Room Kit EQ och som är certifierad för Microsoft Teams.

Samsungs nysläppta 105” QPD-5K-modell kommer med 5K[3] upplösning och ett bildförhållande på 21:9. Det ger en intuitiv och naturlig videokonferensupplevelse, idealisk för hybridarbete. QPD-5K är kompatibel med Cisco Room Bar and Room Kit-serien, vilket skapar en effektiv mötesmiljö genom att integrera kamera, ljud och alla andra funktioner som krävs för videokonferenser.

Samsung presenterar “Transparent Micro LED” i Europa

Under ISE presenterar Samsung Transparent MICRO LED för första gågen i Europa, ett stycke okonventionell innovation som presenterades globalt under CES 2024. Denna banbrytande teknik utvecklar den kommersiella displaymarknaden med sin exceptionella transmittans och klarhet, med ett extremt litet MICRO LED-chip och en precisionstillverkningsprocess som minskar skarvar och ljusreflektion. Den genomskinliga MICRO LED-lampan kan anpassas till valfri storlek eller förhållande, vilket erbjuder en annan nivå av anpassning för kunderna.

Denna teknik ska utveckla butiks- och utställningsutrymmen, där displayen kan visa viktig information samtidigt som den ger en överblick över faktiska produkter eller skapar en unik atmosfär genom sin transparenta yta. Den presenterar nya användningsområden och utökar gränserna för skärmupplevelser.

Relaterade Artiklar