Samsung Galaxy Z Flip5 och Galaxy Z Fold5: Femte generationens vikbara telefoner erbjuder förfinad mångsidighet utan kompromisser
Hem PRODUKTNYHETERMOBILTELEFONER Ny Samsung Galaxy Z Flip5 och Galaxy Z Fold5: Femte generationens vikbara telefoner erbjuder förfinad mångsidighet utan kompromisser

Ny Samsung Galaxy Z Flip5 och Galaxy Z Fold5: Femte generationens vikbara telefoner erbjuder förfinad mångsidighet utan kompromisser

Publicerat av: Redaktionen

Samsung Electronics Co., Ltd. lanserar idag sin femte generation av vikbara Galaxy-mobiler: Galaxy Z Flip5 och Galaxy Z Fold5. Den branschledande och banbrytande vikbara designen levererar förbättrad upplevelse i smidigt format, samtidigt som den kombinerar elegant och kompakt form med unik funktionalitet och kraftfull prestanda.

Den nya gångjärnstekniken Flex Hinge gör den vikbara och kompakta formen möjlig samtidigt som den skapar en estetiskt balanserad och gedigen design.

Dessa vikbara mobiler har dessutom utrustats med unika kamerafunktioner, som till exempel FlexCam, vilket möjliggör fotografering och video från olika kreativa vinklar och placeringar.

Med kraftfull prestanda och ett optimerat batteri, som drivs av den senaste processorn från Qualcomm, visar Samsung Galaxy Z-serien återigen vad som är möjligt med en smart mobil av toppklass både i hopvikt och i utvikt läge.

”Samsung revolutionerar mobilindustrin med vikbara enheter genom att sätta standarden och ständigt förfina upplevelsen”, säger TM Roh, VD och chef för Mobile eXperience Business på Samsung Electronics. ”Allt fler väljer våra vikbara telefoner eftersom de levererar en användarupplevelse som människor vill ha. Galaxy Z Flip5 och Galaxy Z Fold5 är de senaste enheterna som bevisar vårt engagemang för att möta kundernas behov med hjälp av innovativ teknik.”

Samsungs arv av innovation och teknik i framkant har genom dessa vikbara telefoner skapat otroligt mångsidiga produkter för att möta användarens högt ställda krav och behov. Med en stark tro på potentialen i det vikbara formatet, kombinerat med forskning, utveckling och hög tillverkningskapacitet, har Samsung konsekvent förfinat och optimerat Samsung Galaxy Z-serien generation för generation. Från en ultimat upplevelse för att skapa bilder, videos och annat innehåll med Galaxys Z Flip5:s nya Flex Window och FlexCam, till smidig multitasking och produktivitet på Galaxy Z Fold5, ger Samsung Galaxys nya vikbara telefoner användaren förbättrade möjligheter att vara kreativ och produktiv på nya sätt.

Både Galaxy Z Flip5 och Galaxy Z Fold5 är noggrant utformade för att uppfylla användarens förväntningar kring livslängd och tålighet. Huvudskärmen är utrustad med ett skikt som skyddar mot stötar samt en ny design av baksidan vilket sammantaget innebär en tåligare skärm. Tillsammans med IPX8-klassificering, Armor aluminium-ramar samt Corning Gorilla Glass Victus 2 applicerad på både Flex Window och bakstycket, har Galaxy Z Flip5 och Galaxy Z Fold5 material i toppklass, precis som användaren förväntar sig av en flaggskeppstelefon. Tåligheten förbättras även med hjälp av den nya integrerade gångjärnsmodulen, Flex Hinge, som har en robust struktur med dubbla skenor som absorberar yttre stötar.

Galaxy Z Flip5: Den ultimata enheten för att skapa upplevelser och uttrycka sig – i fickformat

Samsung Galaxy Z Flip5 och Galaxy Z Fold5: Femte generationens vikbara telefoner erbjuder förfinad mångsidighet utan kompromisser

Galaxy Z Flip5 levererar en elegant och unik vikbar upplevelse som enkelt får plats i din ficka.

 

Det nya Flex Window, som nu är nästan 4 gånger större än föregående modell, erbjuder ett brett utbud av både befintliga och nya funktioner. Det ger fler möjligheter att anpassa till exempel informativa och grafiska klock-urtavlor som kan matcha användarens Galaxy Watch6-serie. Dessutom ger Galaxy Z Flip5s nya Flipsuit Case skydd för telefonen samt ett utbytbart NFC-kort, så att användarna kan matcha sin Flex Window-design med telefonskalets design.

I hopfällt läge erbjuder Galaxy Z Flip5 fler användningsområden än någonsin tidigare. Från Flex Window får du snabbt och enkelt tillgång till användbar information. Med hjälp av widgets kan användare se vädret, styra musikuppspelning eller lyssna på sin favoritmusik via Media Controller. Användare kan enkelt och överskådligt se alla widgets och växla mellan dem direkt genom att bara svepa på skärmen för att aktivera Multi Widget View. Dessutom kan du kontrollera aviseringar och komma åt snabbinställningar för Wi-Fi eller Bluetooth. Du kan också bläddra i samtalshistoriken för att ringa upp missade samtal och svara på textmeddelanden på språng med hjälp av snabbsvarsfunktionen och ett komplett QWERTY-tangentbord. Med ett snabbt svep uppåt på skärmen kan du få tillgång till Samsung Wallet för att betala, få tillgång till QR-koder och kuponger samt boardingkort, medlemskort, digitala nycklar med mera.

 

Med sin design och unika form erbjuder Galaxy Z Flip5 också den mest mångsidiga kameraupplevelsen på en Samsung Galaxy-telefon. Ta skarpa selfies av hög kvalitet med den bakre kameran, tack vare det större Flex Window där du kan se dig själv i den stora skärmen på 3,4 tum. Användare kan ta fantastiska handsfree-foton från kreativa vinklar med FlexCam. Det är också snabbt och enkelt att visa och redigera bilder i Flex Mode. Användare kan granska, justera färgtonen, favoritmarkera eller ta bort bilder enkelt med snabbvyn i Flex Window. När du tar ett foto av en vän kan denna med hjälp av Dual Preview se sig själva i Flex Window för att få till den bästa bilden direkt, utan omtagningar. Användare kan enkelt ta bilder eller videos när de är på språng med Super Steady bildstabilisering, medan Auto Framing säkerställer att alla syns i bild.

Galaxy Z Flip5 använder även AI för att ytterligare förbättra den kraftfulla kameraupplevelsen. Var kreativ, även i svagt ljus, med förbättrade Nightography-funktioner som optimerar foton och videor även i mörkare ljusförhållanden. Den AI-drivna bildbehandlingsalgoritmen (ISP) korrigerar visuellt brus som vanligtvis ger sämre bilder i svagt ljus samtidigt som detaljer och färgton förbättras. Även på avstånd blir dina foton skarpare och tydligare tack vare den digitala 10X zoomen.

Galaxy Z Fold5: Det ultimata kraftpaketet med stor skärm

Galaxy Z Fold5 har en stor skärm och ett batteri som räcker länge samtidigt som det är den tunnaste och lättaste varianten av Samsung Galaxy Fold hittills. Den är lätt att ta med överallt, samtidigt som den levererar den mest kraftfulla prestandan i Samsung Galaxy Z-serien.

Galaxy Z Fold har varit en pionjär när det gäller att ge användaren en grym upplevelse av en stor skärm för produktivitet och kreativitet i ett kompakt format. Med funktioner som utvecklats från Multi Window och App Continuity till ett brett utbud av funktioner inklusive Taskbar, ”drag and drop” med två händer samt optimering av tredjeparts-appar. S Pen Fold Edition som introducerades 2021 med den tredje generationens Fold, har nu finjusterats för att bli betydligt tunnare och leverera en ännu bättre skrivupplevelse. Dessa funktioner och verktyg kombineras för att leverera möjligheten till kraftfull produktivitet på en stor skärm för att användaren ska kunna utföra avancerade uppgifter var som helst.

 

Det uppgraderade aktivitetsfältet Taskbar möjliggör för användaren att snabbt växla mellan de mest frekvent använda apparna. Upp till fyra av de senast använda applikationerna hålls redo och kan öppnas snabbare för ett mer effektivt användande. Den nyligen förbättrade funktionen Drag-and-drop med två händer kan också öka produktiviteten genom att underlätta när du flyttar innehåll mellan appar och skärmar. Tryck bara och håll ned på en bild i Samsung Gallery med ett finger och använd ett annat finger för att öppna Samsung Notes-appen för att dra och släppa bilden. Med dold pop-up kan en app fortsätta att köras i bakgrunden, så att användare kan titta på videoinnehåll i helskärm utan att störas och samtidigt chatta med vänner i ett dolt pop-up-fönster på sidan av skärmen.

 

Den nya tunnare och mer kompakta S Pen Fold Edition gör det enkelt att anteckna och skriva ner idéer på direkten samtidigt som den får plats i fickan. Slim S Pen-fodralet har nästan samma tjocklek som ett vanligt fodral för Galaxy Fold och finns i en mängd olika stilar och färger så att användaren kan bära sina S-pennor med stil.

Den 7,6 tum stora huvudskärmen hjälper användaren att göra mer när de är på språng då det till exempel går att kan njuta av sin favoritfilm i både stående och liggande format. Dessutom har den maximala ljusstyrkan ökat med mer än 30%, upp till 1750 nits, för en optimal tittarupplevelse utomhus även i solljus.

 

Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy ger användarna en fängslande spelupplevelse på den största skärmen hos Galaxy-mobilerna och förbättrar grafiken samt använder AI för att möjliggöra spelande på hög nivå och flerspelsfunktionalitet. Galaxy Z Fold5 kan hantera långa spelsessioner tack vare sitt avancerade kylsystem med en Vapor Chamber som sprider värme mer intelligent för mindre lagg och bättre prestanda.

Dessa innovationer har också utformats för optimerad livslängd. Varje Galaxy Z Flip5- och Galaxy Z Fold5-enhet levereras med fem års säkerhetsuppdateringar och fyra generationer av OS-uppgraderingar, vilket hjälper till att förlänga produktens livscykel.

Tillgänglighet

Galaxy Z Flip5 och Galaxy Z Fold5 kommer att finnas tillgängliga för förbeställning från 26 juli, med officiell säljstart från och med den 11 augusti.

Rekommenderade cirkapriser för basmodellerna i Galaxy Z Flip5 börjar från 13 990 SEK och Galaxy Z Fold5 börjar från 21 990 SEK.

Galaxy Z Flip5 låter användaren uttrycka sig genom färger som och Lavendel, samt en rad tillbehör som Clear Gadget Case, Flap Eco-Leather Case, Flipsuit Case Silicon Case with Ring Case att skapa ett mer personligt utseende.

Galaxy Z Fold5 kommer i färgerna i Icy Blue, Phantom Black och Cream tillsammans med en mängd olika praktiska och snygga tillbehör, inklusive Slim S Pen Case, Clear Gadget Case, Eco-Leather Case och Standing Case with Strap.

 

Relaterade Artiklar