Majoriteten av svenska postboxar uppfyller inte kraven – risk för fler resor till utlämningsställen
Hem E-HANDEL Är svenska postboxar tillräckligt utrustade för att möta dagens behov? – risk för fler resor till utlämningsställen

Är svenska postboxar tillräckligt utrustade för att möta dagens behov? – risk för fler resor till utlämningsställen

Publicerat av: Redaktionen

Även om det kan tyckas att din postbox är tillräckligt stor för dina dagliga postbehov, tyder en ny studie på att många av dem kanske inte uppfyller de standarder som har fastställts av EU.

Denna brist kan leda till att allt fler paket omdirigeras till utlämningsställen, vilket skapar extra besvär för mottagarna.

En fastighetsbox, den moderna versionen av den traditionella brevlådan, har designats för att kunna ta emot större paket än sin föregångare.

Dessa boxar, kända för sitt centraldörrsystem, tillåter enkel sortering av större objekt. Men problemet ligger i att de flesta av dessa boxar bara snuddar vid minimikraven när det gäller insorteringsmått, nämligen 105x260x370 mm.

Med en ökande volym av paketleveranser, särskilt efter pandemin, uppstår frågan om dessa boxar är tillräckligt utrustade för att möta dagens behov.

För att sätta det i perspektiv: 2022 skickades 73 miljoner paket genom det postala nätverket.

Med ett växande antal onlinebeställningar och e-handelsleveranser, är det viktigare än någonsin att postsystemet kan hantera denna tillväxt.

“Med den ökade volymen av paket vi ser, är det viktigt att postboxarna kan anpassa sig,” kommenterar Olle Årman, VD för Boxicon.

Som fortsätter:

“Genom att göra postfacken större kan vi erbjuda en bättre tjänst för invånarna, och samtidigt optimera posthanteringen.”

Det finns också möjligheten att välja extra stora fack när man installerar ett nytt fastighetsboxsystem. Dessa större fack kan rymma fler och större paket, vilket minskar risken för omdirigering.

Det förs diskussion mellan Posten och leverantörerna att se över standarden för postboxar för att göra facken större. Denna förändring kan bidra till att minska antalet paket som skickas till utlämningsställen och underlätta för invånare som kanske inte har möjlighet att hämta sina paket dagligen.

Majoriteten av svenska postboxar uppfyller inte kraven – risk för fler resor till utlämningsställen

Olle Årman, VD för Boxicon

Årman avslutar:

“Det är vår förhoppning att genom att förbättra postboxarnas kapacitet kan vi fortsätta att förbättra posttjänsten för alla svenskar. Tänk på det när du nästa gång väntar på ett paket eller när du är på väg till ditt närmaste utlämningsställe.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar