Samarbete med OKQ8 möjliggör stora publika laddplatser på köpcentrumen Emporia och Allum
Hem PRODUKTNYHETER Samarbete med OKQ8 möjliggör nu stora publika laddplatser på köpcentrumen Emporia och Allum

Samarbete med OKQ8 möjliggör nu stora publika laddplatser på köpcentrumen Emporia och Allum

Publicerat av: Redaktionen

Skandinaviens ledande shopping center företag Steen & Strøm har tecknat ett ramavtal med OKQ8 för installation av totalt 240 elbilsladdplatser fördelade på fyra av de största köpcentrumen i Sverige och Danmark.

De 60 första laddpunkterna installeras på Allum köpcentrum i Partille utanför Göteborg samt på Emporia i Malmö.

Samarbetet ligger helt i linje med Steen & Strøms ESG strategi, ActForGood för att minska miljöpåverkan, och skapa mervärde för besökare såväl som områdena där köpcentrumen är placerade.

I Sverige kommer de nya laddstationerna att installeras på Allum Köpcentrum, under första halvåret 2023, och på Emporia i Malmö som tillsammans har cirka 12 miljoner besökare årligen. Varje köpcentrum kommer att få 30 laddpunkter och 60 uttag med 50 styck 22 kW Charge Amps Aura AC-laddare respektive tio laddpunkter med 50 kW Alpitronic HYC50 DC-laddare.

Samarbete med OKQ8 möjliggör stora publika laddplatser på köpcentrumen Emporia och Allum

“Att kunna erbjuda goda laddningsmöjligheter har varit ett stort önskemål från våra elbilsburna besökare på Allum och Emporia. Med OKQ8 får vi en leverantör som kan marknaden och har den användarvänliga lösning vi sökt efter. Installationerna av laddstationerna skapar mervärde för både våra besökare, för Hyllie-området respektive Partille och ligger dessutom i linje med vår ESG-strategi, Act4Good, för att minska miljöpåverkan”, säger Johan Forsgren, Head of Operations på Steen & Strøm.

“Elbilsladdning sker ofta även utanför den traditionella drivmedelsstationen. Därför ser vi till att sätta upp supersnabbladdare både på våra befintliga stationer och på platser där människor rör sig, som välbesökta köpcentrum. Vi kan se att många elbilsägare efterfrågar laddplats i samband med shopping och parkering och därför känns det självklart för oss att vi nu kan gör det möjligt genom att installera supersnabbladdare vid två stora shoppinggallerior i både Göteborg och Malmö”, säger Agnes Palinski, kommunikationschef på OKQ8.

Laddningsstationerna placeras på särskilda parkeringsplatser vilka Steen & Ström hyr ut till OKQ8 som i sin tur kommer att ansvara för installation, drift och underhåll, vilket ska säkerställa att laddarna alltid är disponibla till 98 procent.

Relaterade Artiklar