Galaxy Book4 Edge: Samsungs nya AI-PC utökar Galaxy AI:s ekosystem
Hem PRODUKTNYHETER Galaxy Book4 Edge: Samsungs nya AI-PC utökar Galaxy AI:s ekosystem

Galaxy Book4 Edge: Samsungs nya AI-PC utökar Galaxy AI:s ekosystem

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Samsung den nya Galaxy Book4 Edge som är nästa generationens AI-PC.

Med 45 TOPS NPU AI datakraft och de senaste hybrida AI-integrationerna får användaren hyperuppkopplad mobil AI-upplevelse.

Samsung har tillsammans med andra branschledande partners tagit fram tekniken bakom Galaxy Book4 Edge.

Galaxy Book4 Edge: Samsungs nya AI-PC utökar Galaxy AI:s ekosystem

”Vi på Samsung arbetar ständigt för att utöka ekosystemet av uppkopplade AI-enheter som förbättrar användarupplevelsen. Lanseringen av Galaxy Book4 Edge erbjuder en ny nivå av prestanda, Galaxys beprövade gränssnitt och möjligheten att ansluta PC:n med andra branschledande enheter. I kombination med övriga produkter i vår portfölj kan våra användare ta del av det bästa av flera världar”, säger Anders Elmby, MX-Director på Samsung Electronics i Norden.

En uppgradering av AI-uppkopplingen

Galaxy AI på Galaxy Book4 Edge möjliggör en ultimat uppkopplingsupplevelse. Med Wi-Fi 7 får användaren en snabb och sömlös internetuppkoppling över flera enheter, samtidigt som det möjliggörs användning på enheten och molnbaserade processer. Den här hybridmetoden kan användaren ta del av AI-funktioner offline samtidigt som man säkrar sina data. Plattformen Snapdragon gör det möjligt att få AI direkt på enheten vilket ökar produktiviteten och skapar skräddarsydda AI-upplevelser.

Galaxy 4Book Edge är en CoPilot+ PC vilket innebär att den kan integrera med flera andra Samsung Galaxy-enheter på ett smidigt och produktivt sätt. Anslut till exempel en smartphone till Galaxy 4Book Edge och upplev Galaxy AI-funktioner på en större skärm via Link to Windows. Skärmdubblera sökningar via Circle to Search with Google på en PC-skärm och klistra in dem direkt till olika filer för att få ett bättre och smidigare arbetsflöde. Galaxy 4Book Edge har också med andra populära funktioner som Chat Assist och Live Translate.

Samsungs samarbete med Microsoft har möjliggjort integrationen av Copilot i Galaxy 4Book Edge. Det har skapat den perfekta mixen av AI på enheten och i molnet. Det gör att man kan ställa in larm, hämta kontakter, skicka meddelanden via Copilots röststyrning.

Få mer gjort i ett högre tempo

Galaxy Book4 Edge är designad för att bli nästa generationens AI-PC genom att erbjuda AI-tjänster till fler användare. Med 45 TOPS NPU och Snapdragon X Elite processorn får användaren en otrolig prestanda med uppgraderad AI-kapacitet via alla funktioner.

Att söka efter dokument, mail eller hemsidor på din PC kan ta mycket tid. Med hjälp av Recall kan man få hjälp att hitta det man söker genom att ge ledord.

Dagens hybrida arbetsmiljö präglas av videosamtal – ibland med personer från andra länder som talar andra språk. Live Captions skapar undertexter i realtid för att bryta eventuella språkbarriärer.

Galaxy Book4 Edge är designad för att göra arbetsflöden mer omfattande än tidigare. Med hjälp av Snapdragon X Elites dataplattformds fyra gånger snabbare AI-bearbetning. Arbeta mellan applikationer och kommandon på ett smidigt sätt via enhetens AI-nyckel och aktivera valfria AI-funktioner med en enkel knapptryckning. Galaxy Book4 Edge har upp till 22 timmars batterilängd och supersnabb laddning.

Släpp loss din kreativitet – när som helst, var som helst

Samsung Galaxy-användare har nu tillgång till ännu fler verktyg för kreatörer. Med Galaxy Book4 Edge och Cocreator kan du använda AI för att utveckla och förfina dina kreativa projekt. Förvandla skisser och text till verklig konst eller skapa helt nya designer med hjälp av textkommandon.

Ta dina videosamtal till nästa nivå med Windows Studio Effects. Gör videokonferenser mer underhållande genom att experimentera med kamerafilter och bakgrundseffekter som styrs av enhetens AI. Upplev också funktioner som röstfokus, porträttoskärpa och ögonkontakt för bättre samtalskvalitet.

Galaxy Book4 Edge erbjuder en förstklassig skärm och design som gör det lättare än någonsin att helt förlora sig i kreativa projekt. Vision Booster förbättrar synligheten utomhus, medan den antireflekterande 10-punkters multitouchskärmen effektivt minskar reflexer, vilket ytterligare förbättrar kvaliteten på den dynamiska AMOLED 2X-skärmen. Den ultratunna och lätta designen ger användarna friheten att vara kreativa när som helst och var som helst. En adaptiv uppdateringsfrekvens på upp till 120Hz garanterar en imponerande visuell upplevelse med biografliknande ljusstyrka och färgåtergivning.

Med Auto Super Resolution gör Galaxy Book4 Edge inga kompromisser med grafiken. Den levererar högupplöst och högfrekvent grafik som förbättrar spelupplevelser i realtid.

Pålitlig säkerhet, understödd av Samsung Knox och Microsoft

Galaxy Book4 Edge är skyddad av Samsung Knox, en säkerhetsplattform av militärklass med flera skyddslager. Plattformen är utformad för att säkra kritisk information på enheten och skydda mot sårbarheter genom säker hårdvara, realtidsdetektion av hot och samarbetsbaserat skydd. Eftersom den levereras som en Microsoft Secured-core PC redan från fabrik, kan Windows-användare känna sig extra trygga med ett avancerat firmware-skydd som uppfyller högsta säkerhetsnivån för Windows 11.

Genom att använda AI direkt på enheten bearbetar utvalda funktioner i Galaxy AI och Copilot+ användardata utan att skicka informationen till molnet, vilket skyddar användarnas privatliv. Med Recall-funktionen förblir dina skärmdumpar privata. De sparas lokalt på din dator och du kan enkelt radera, justera och filtrera det sparade innehållet. Du behåller full kontroll över din integritet på ett pålitligt sätt. För funktioner som behöver molnbaserad AI, erbjuder Microsofts säkerhetslösningar skydd dygnet runt. Inställningarna för enhetsintegritet visar på Samsung Galaxys engagemang för att låta användarna styra över sin enhet och dess AI-skydd.

Förberedd för framtidens näringsliv

Med förstärkt säkerhet från Samsung Knox ger Galaxy Book4 Edge företag möjligheten att integrera AI-funktioner i sin verksamhet. Detta hjälper dem att avancera i sina teknikstrategier. Företag kan nu erbjuda sina anställda säker tillgång till AI-drivna funktioner som förenklar deras arbetsuppgifter. Medarbetare kan exempelvis använda naturligt språk – det vill säga vanligt mänskligt språk, antingen talat eller skrivet – för att snabbt hitta dokument och enkelt identifiera filer relaterade till aktuella uppgifter. De kan också överbrygga språkbarriärer med kollegor genom att använda Live Captions för att översätta videosamtal. Slutligen kan de nyttja personliga assistenter som hjälper dem att ringa samtal, skicka textmeddelanden och hålla kontakten när de är på språng. Dessa avancerade AI-funktioner tillhandahåller intelligenta verktyg som förbättrar produktiviteten och möjliggör intuitiv multitasking.

Tillgänglighet

Galaxy Book4 Edge kommer att vara tillgänglig på utvalda marknader inklusive Frankrike, Tyskland, Italien, Korea, Spanien, Storbritannien och USA från den 18 juni 2024. Information om prissättning och tillgänglighet för Sverige kommer att tillkännages vid ett senare tillfälle. Modellerna på 14 och 16 tum har en slät finish och är tillverkade av återvunna material såsom plast, glas och aluminium.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar