Logitech MeetUp 2: Ny AI-driven, hållbart designad version av bästsäljande konferenskamera till små mötesrum
Hem PRODUKTNYHETER Logitech MeetUp 2: Ny AI-driven, hållbart designad version av bästsäljande konferenskamera till små mötesrum

Logitech MeetUp 2: Ny AI-driven, hållbart designad version av bästsäljande konferenskamera till små mötesrum

Publicerat av: Redaktionen

Idag tillkännager Logitech MeetUp 2, en AI-driven USB-konferenskamera designad för “bring your own device” (ta med din egen enhet), BYOD, och PC-baserade set-ups i huddle- och små mötesrum.

Kameran är den nästa generationen av ikoniska Logitech MeetUp, den bäst säljande konferenskameran i Logitechs historia, med mer än en miljon sålda enheter.

Med huddle-rums ökade popularitet ökar även behovet av videokonferensteknik som passar flera scenarier, inklusive de som föredrar dedikerad PC-baserad distribution eller använder sin laptop i ett BYOD-set-up.

Logitech har använt AI-baserade funktioner i konferensrumsutrustning i flera år för att skapa upplevelser som fokuserar på människan, för att fördjupa engagemanget bland möteskollegor (utan att manuell kontroll behövs): MeetUp 2 är nu designad med dessa intelligenta funktioner.

Logitech MeetUp 2: Ny AI-driven, hållbart designad version av bästsäljande konferenskamera till små mötesrum-Logitech MeetUp 2 inkluderar kraften av AI med RightSight 2 för att skapa dynamiska vyer som drar in distansdeltagare in i det virtuella mötet, och RightSound 2, för avancerad röstutjämning och brusreducering, säger Henry Levak, produktchef på Logitech B2B.

-På backend kan IT-team fjärrövervaka enheterna och skicka ut programuppdateringar för att kontinuerligt göra MeetUp 2 smartare över tid. Och vi har naturligtvis byggt nästa generations konferenskamera med återvunnen plast, fortsätter han.

Intelligenta mötesupplevelser

De AI-drivna videofunktionerna i RightSight 2 skapar rättvisa upplevelser för distansdeltagare genom att automatiskt fokusera på och rama in rumsdeltagare – oavsett om man fokuserar på den aktiva talaren, gruppen av deltagare eller varje enskild deltagare. För avancerad ljudtydlighet använder RightSound 2 AI-baserade algoritmer som balanserar röster och filtrerar bort oönskat brus, samtidigt som det minskar efterklang i rum med ekon. MeetUp 2 fungerar med populära videokonferensplattformar, som Microsoft Teams, Zoom och Google Meet, vilket gör att MeetUp 2-användare kan använda funktioner som Zoom Rooms Smart Gallery, som skapar individuella flöden av deltagare på rummet; och Microsoft Intelliframe, som automatiskt placerar deltagare i ramar för att göra alla lika synliga.

Hållbar design

IT-köpare blir alltmer ansvariga för att köpa teknik med en mindre negativ miljöpåverkan. MeetUp 2 har utvecklats med hjälp av Design for Sustainability-principer (DfS), ett ramverk som vägleder produktteam mot mer cirkulära designlösningar med mindre miljöpåverkan.

-Vi hjälper våra företagskunder att bättre hantera sitt koldioxidavtryck, säger Prakash Arunkundrum, Chief Operating Officer på Logitech.

Plastdelarna i MeetUp 2 inkluderar 62% återvunnen plast för att ge ett andra liv till slutförbrukad plast från gammal hemelektronik. Dess förpackning kommer från FSC-certifierade skogar och andra kontrollerade källor.

Bättre BYOD-upplevelse

I BYOD-set-ups ansluter användarna helt enkelt sina bärbara datorer eller mobila enheter till MeetUp 2 med den valfria Logitech Active USB-kabeln för att köra videomöten, medan IT-administratörer kan övervaka rumsstatus, distribuera uppdateringar och ändra inställningar via Ethernet eller WiFi via Logitech Sync. När MeetUp 2 inte används till möten, kan displayen i rummet användas för digital skyltning, vilket möjliggör anpassat innehåll som företagslogotyper eller instruktioner för användning av utrymmet, via Logitech Sync och AppSpace.

Pris och tillgänglighet

MeetUp 2 kostar 11 490 kr och finns tillgänglig globalt via auktoriserade distributörer och på Logitechs hemsida i september 2024.

 

 

 

Relaterade Artiklar