RO-Gruppen bygger Stockholms första EKO Stormarknad
Hem DETALJHANDEL RO-Gruppen bygger Stockholms första EKO Stormarknad under 2023

RO-Gruppen bygger Stockholms första EKO Stormarknad under 2023

Publicerat av: Redaktionen

RO-Gruppen har fått uppdraget att utför om- och tillbyggnad inför EKO Stormarknads första butiksetablering i Stockholmsområdet.

Projektet utförs som totalentreprenad i samverkan tillsammans med beställaren Arwidsro.

EKO är ett koncept och varumärke tillhörande Bergendalsgruppen och de är i en expansiv fas med flera öppningar planerade under 2023.

De befintliga lokaler som ska anpassas till EKO’s verksamhet är det nedlagda varuhuset BRISAK’s tidigare butikslokal på Värmdö. Totalt omfattar om- och tillbyggnationen 7 500 kvm golvyta plus lager.
Projektet inleddes med att RO-Gruppen stöttade Arwidsro i samband med fastighetsförvärvet och utredde möjligheterna att bygga om befintliga lokaler för att passa EKO-konceptet, vilket sedermera resulterade i hyresavtal och ett samverkansavtal mellan Arwidsro och RO-Gruppen för utförandet. Markarbeten på plats påbörjades i vid årsskiftet och nu är produktionen i full gång. Under hösten 2023 ska butiken stå klar för invigning.

RO-Gruppen bygger Stockholms första EKO StormarknadProjektet har höga hållbarhetsambitioner och byggnationen ska certifieras enligt Miljöbyggnad silver.

– Vi är glada för det förtroende som vi fått från Arwidsro och på det transparenta sätt som vi nu gemensamt genomför om- och tillbyggnaden på Värmdö. Uppgraderingen till EKO kommer att bli ett lyft för handelsplatsen och att vi som totalentreprenör har fått möjlighet att vara med stötta redan i DD-process, förvärv och hyresförhandlingar visar på vår bredd i organisationen, säger Olle Forsberg, affärsområdeschef RO-Gruppen Stockholm.

 

 

Relaterade Artiklar