Nu släpps biljetterna till STCC Head 2 Head i Helsingborg
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Nu släpps biljetterna till STCC Head 2 Head-tävlingen i Helsingborg

Nu släpps biljetterna till STCC Head 2 Head-tävlingen i Helsingborg

Publicerat av: Redaktionen

I dag släpps biljetterna till den helt nya STCC Head 2 Head-tävlingen som körs den 26 augusti i centrala Helsingborg med ett fullt startfält av 550-hästars elektriska STCC-bilar.

– Vi är glada över att kunna välkomna publiken till ett helt nytt Head 2 Head-koncept tillsammans med Helsingborgs stad där de kommer att få uppleva elektrisk elitracing på absolut högsta nivå, bara ett stenkast från stadskärnan, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Vi har en historisk säsong och en historisk Helsingborgstävling framför oss som möjliggörs av att STCC är världens första nationella mästerskap att elektrifieras.

Detta blir startskottet för fler tävlingar i svenska städer kommande år jämsides de traditionella banorna, vi har en mycket spännande framtid framför oss!

Head 2 Head-banan i Helsingborg byggs i hamnen med promenadavstånd till stadskärnan. Tävlingarna kommer att köras i ett Race of Champions-liknande upplägg som ger SM-poäng till mästerskapet, medan säsongens övriga tävlingar körs enligt traditionellt sprint race-format.

– Vi kommer bjuda publiken ett fullspäckat schema med såväl eftermiddagspass som kvällspass med kval, åttondelsfinal och hela vägen till final. Så de som vill besöka båda passen kommer att bli bjudna på dubbel underhållning, säger Alexander Graff, Race Coordinator STCC.

Nu släpps biljetterna till STCC Head 2 Head i Helsingborg– Dessutom har vi ett underhållningsområde med gratis entré där vi kommer hålla finalen i STCC ESPORTS, bjuda på familjeunderhållning, utställningar och stuntshower.

I Head 2 Head-formatet möts två bilar åt gången i en utslagningsstege där vinnaren plockar hem 20 poäng.

Dessutom körs två adrenalinfyllda omgångar under tävlingsdagen i Helsingborg med totalt 40 poäng tillgängliga för STCC-förarna.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar